Anarchistická federace

Trocha recese

Francouzští anarchisté odpůrci roku 2007

Kolektiv francouzských umělců a anarchistů ohlásil na 31.prosinec protest proti nadcházejícímu roku 2007. Organizátoři protestu jsou členy sdružení protestujícího vůči plynoucímu času. Iniciátoři protestu informovali o svých záměrech během tiskové konference.

Hovořili o tom, že jsou odpůrci roku 2007, který bude rokem prezidentských voleb. Demonstrace proti plynoucímu času se uskuteční na silvestrovskou noc v Nantes v západní Francii. Organizátoři demonstrace uveřejnili svoji internetovou adresu a již prvního dne ji navštívilo několik stovek tisíc lidí, kteří chtějí uspořádat podobné protesty v celé Evropě. A pokud i přes tuto mobilizaci nový rok 2007 začne, potom se ještě větší demonstrace uskuteční 31.prosince 2007 na Elizejských polích, která budou namířená proti roku 2008.



Globálním orgasmem za mír

Pacifističtí aktivisté vyhlásili na 22.prosinec 2006 celosvětový den protiválečných demonstrací bez toho, aby lidé vyšli do ulic, kdy mají tisíce lidí manifestovat svoji podporu míru, tím že budou tento den prožívat orgasmus ve svých domovech. Myšlenka akce spočívá v zapojení co největšího počtu lidí, kteří tento den prožijí orgasmem, který věnují myšlence celosvětového míru. "Orgasmus nám dává možnost prožít neuvěřitelný pocit míru, který je určitou formou meditace, a společné meditace mohou přinést změnu" - vysvětlují svůj záměr organizátoři akce.

Více informací naleznete na: www.globalorgasm.org






Verze pro tisk 14.12.2006 CSAF Střední Čechy

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

Punx against Putin

28. 5. 2024, Praha

Benefice pro Solidarity Collectives …(více)