Anarchistická federace

Vznikla nová skupina Jídlo místo zbraní Kolín

Počátkem prosince vznikla nová skupina Jídlo místo zbraní (Food not bombs) Kolín při ČSAF, na které se podílejí anarchisté a aktivisté z Kutnohorska a Kolínska. Programové prohlášení kolektivu FNB Kolín:
Jídlo místo zbraní (FNB) je novou iniciativou ČSAF a dalších aktivistů z Kolínska. Jídlo místo zbraní je především anarchistická iniciativa (věnují se jí i některé jiné nevládní organizace), jejíž dobrovolníci už od roku 1988 pracují v městských parcích, na ulicích a v jídelnách. Desítky aktivních skupin v USA, Kanadě a Evropě se věnují podávání bezplatné vegetariánské stravy. Je to pozitivní forma protestu proti stálému financování pokusů s novými zbraněmi vedle rozrůstajícího se hladu a zvětšujícímu se počtu bezdomovců. Aktivisté FNB jsou přesvědčeni, že společnost založená na kapitalistickém systému si lidského života cení méně, než materiálního bohatství. Z FNB se stala platforma, na které se setkává množství skupin a jednotlivců bojujících proti ekonomickému a hospodářskému systému, protože dává příklad aktivního boje a reálného odporu.

Hlavním důvodem, ale proč jsme přišli s touto aktivitou je solidární pomoc lidem, kteří jídlo zdarma potřebují ze všeho nejvíce - lidem bez domova. Proto se počínaje 3. prosince rozhodli zdarma rozdávat v pravidelných intervalech Vegeguláš + čaj zdarma především těm nejpotřebnějším. Rozdávání bude probíhat na Hlavním nádraží ČD v Kolíně, každou první sobotu v měsíci od 14:00.
Zatím předpokládáme s pořádáním této aktivity jednou do měsíce. Naší vizí je ale tuto aktivitu pořádat v co nejkratších intervalech, nejlépe jednou týdně.

Ke splnění tohoto cíle však zatím nemáme dostatek finančních prostředků. Proto prosíme lidi (trhovce, zahrádkáře…), kteří by nám mohli věnovat jakékoliv množství zeleniny (brambor atd.), ať se nám ozvou prosím na telefon 724 575 042 nebo na e-mail: csaf.kutnohorsko@email.cz. Přispět také můžete jakoukoliv finanční částkou na účet 1600299063/0800 variabilní symbol 111. Za pomoc předem děkujeme.

Samozřejmě pokud ti je naše aktivita sympatická a máš chuť se přidat - budeš vítán (či vítána).

PROČ JÍDLO MÍSTO ZBRANÍ?
PROTOŽE JÍST JE PRÁVO!

Verze pro tisk 8.12.2005 ČSAF-Kutnohorsko

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

Punx against Putin

28. 5. 2024, Praha

Benefice pro Solidarity Collectives …(více)