Anarchistická federace

ABC solidarity action report

11. listopadu 2011 se konal v libereckém klubu Azyl benefiční koncert s názvem SOLIDARITY ACTION. Cílem akce bylo poukázat na případ stíhaného aktivisty Jasona Mullana.

Koncert započal kolem deváté večer vystoupením pražské crust/mangel kapely Kruger, jejíž texty a úderné názvy songů (např. Pracuj a zdechni) mrazily v zádech. Druzí vystoupili známí političtí hc/punks Angry Brigade, kteří dostali lidi kolem do varu a mezi písničkami nešetřili proslovy proti fašismu a výzvami, aby se mu lidé nebáli postavit a bojovat. Také přinesli info k dění v polském hlavním městě Varšavě, kde ten den probíhala protifašistická blokáda. Poslední nastoupila kapela Thalidomide hrající nekompromisní hc/punk s politickými texty proti systému, sociálnímu útlaku a fašismu. Písničky prokládala proslovy proti příčině a zastánci současné nespravedlivé společnosti – vládám, které hájí spíš vlastní zájmy než zájmy obyčejných lidí. Sál byl plný lidí a vládla příjemná atmosféra.

benefit

Během koncertu byla u vstupu kasička a informační panel o kauze Jasona Mullana. Děkujeme všem, co přišli na koncert, a těm, co přispěli do solidární kasičky. Díky patří také lidem, kteří se nemohli dostavit osobně a poslali příspěvek po další osobě. Stejně tak je potřeba poděkovat kapelám za jejich nasazení a ochotu zahrát a samotnému klubu za zázemí, solidární přístup a poskytnutí výtěžku z prodeje vege jídla.

Solidarni sbirka na Jasona Mullana

Následující den jsme se v rámci solidární kampaně ABC-ČSAF vypravili do Podluh u Hořovic, kde probíhal koncert šesti punk/hc/crust kapel. Díky pořadatelům je nám po předešlé domluvě poskytnut prostor pro distribuci, solidární kasičku a info panel. Na místě byly rozdávány letáčky s popisem Jasonova případu a v sále zavěšen transparent ABC. Opět vládla příjemná atmosféra a nám nezbývá než opět poděkovat všem, co si koupili materiály z našeho benefičního distra a vhodili solidární příspěvek do kasičky. Děkujeme také organizačnímu týmu koncertu za finance z prodeje vege jídla.

Naší zbraní je solidarita!


ABC-ČSAF

Liberec – Angry Brigade
benefit

Liberec – Kruger

benefit

Liberec – Thalidomide
benefit

Podluhy u Hořovic
benefit
Verze pro tisk 14.11.2011 ABC-ČSAF

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

Punx against Putin

28. 5. 2024, Praha

Benefice pro Solidarity Collectives …(více)