Anarchistická federace

Moskva: Demonstrace za osvobození Jocka Palfreemana

ABC11. února 2011 mezi čtvrtou a pátou hodinou odpolední se blízko bulharské ambasády v Moskvě uskutečnila demonstrace na podporu mladého Australana Jocka Palfreemana, který čelí dvacetiletému trestu odnětí svobody za smrt neonacisty.

Akce se zúčastnili anarchisté a anarchistky, včetně členů a členek Autonomní Akce, a Konfederace revolučních anarchosyndikalistů. Demonstranti rozbalili transparent s nápisem „Život je argument proti nacismu“ a dva plakáty – jeden s nápisem „Svobodu pro Jocka PalFREEmana!“ a druhý s citací ze songu „Our 14 words“ od hardcore kapely What we Feel: „Láska a respekt, tolerance, rovnost a bratrství, nehledě na barvu kůže nebo majetek!“

Anarchisté a anarchistky skandovali hesla: „Svobodu pro Jocka Palfreemana!“, „Ne despotismu!“, „Ne fašismu!“, „Smrt fašismu!“, „Být antifašistou znamená být člověkem“, „Obrana není zločin!“, „Naší zbraní je solidarita!“ a „Dokud jsme spojení, jsme neporazitelní!“.

Info o případu

Život je argument – proti neonacismu. Dnes není akceptováno mluvit o nacismu, i přestože rasové vraždy se stávají běžnou skutečností. Téměř kdokoliv se může stát obětí neonacistů. A každý, kdo rozumí kořenům problému nacionalismu má antifašistický pohled na věc. Ale měli bychom chránit život ostatních, i když je to na ostří nože?

Dnes bojujeme za Jocka Palfreemana, člověka, který se 27. prosince 2007, když spatřil skupinu lidí útočící na dva Romy, nebál postavit za jejich životy a riskovat svůj vlastní. Když Jock uviděl, že se skupina rozprchla, spěchal, aby prověřil zdraví jednoho z chlapců, kterému se nepodařilo uprchnout. Odehrál se zápas, při kterém byli dva útočníci zraněni, jeden smrtelně. Podle vyšetřovatele byl Jock ten, který zaútočil na skupinu lidí s úmyslem je zabít a z útočníků se automaticky staly oběti. Jejich výpovědi pochopitelně mluvily proti Jockovi, svědci nebyli tázáni a záznamy z kamer se z nějakého důvodu nevyužily. Všechna tyto fakta nás vedou k boji za osvobození Jocka, který si vysloužil dvacet let vězení, z čehož už tři roky strávil ve věznici v Sofii.

ABC

Na podporu Jocka můžete podepsat PETICI.

Pro uvězněného člověka je rovněž velmi důležité uvědomovat si, že není sám, že ostatní bojují za jeho osvobození a že jeho činy nejsou zavrhnuty. Jockovi můžete napsat dopis na následují adresu:
Jock Palfreeman
Sofia Central Prison
21 General Stoletov Boulevard
Sofia 1309, BULGARIA

Související odkazy:
Dopis od Jocka Palfreemana
Svobodu pro Jocka Palfreemana
Akce na podporu Jocka Palfreemana

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

11. Anarchistický festival knihy

25. - 26. 5. 2024, Praha

publikace / přednášky / workshopy / debaty …(více)