Anarchistická federace

USA: Dva antifašisté zatčeni během bitky s fašisty ve Phoenixu

Dva lidé byli zatčeni a více než sto demonstrantů odděleno policií v sobotu 13. listopadu 2010 v centru Phoenixu během protidemonstrace reagující na pochod nacistů ulicemi města.

Dane Edward Rossman (23) a Bryan Wayne Reavely (24) byli podle mluvčího policie zatčeni za házení kamenů na policisty, kteří hlídali pochod Nacionálně socialistického hnutí. Byli obviněni z několikanásobného útoku na polici.



Nepokoje začaly v sobotu odpoledne, kdy příznivci Nacionálně socialistického hnutí pochodovali na podporu kontroverzního arizonského imigračního zákona. V blízkosti Jeffersonovi a 8. ulice se setkaly dvě desítky neonacistů s více než sto lidmi, kteří proti nim přišli protestovat.

Policie použila slzný plyn na demonstranty, kteří házely kameny a skandovali. Policie uvedla, že několik důstojníků a demonstrantů bylo zraněno od kamenů a pepřových sprejů. Podle policie ve Phoenixu policisté doprovodili neonacisty k federálnímu soudu, kde byl přečten projev a pak se neonacisté vrátili k 12. Avenue a Adams Street, opět za doprovodu policie. „Ať už s nimi souhlasíme, nebo ne, musíme chránit demonstranty,“ řekl policejní mluvčí.

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

Punx against Putin

28. 5. 2024, Praha

Benefice pro Solidarity Collectives …(více)