Anarchistická federace

Svobodu pro Amadeu Casella

Ilustr.obr.Náš soudruh a anarchista Amadeu Casella byl ve vězení více než 25 let za spoluúčast na několika bankovních přepadeních. Peníze byly použity na boj dělníků v 70 letech. Amadeu byl vždy aktivistou, účastnil se organizování protestů a bojů v ulicích, a i když byl vězněn během frankistického, ale i demokratického režimu.

Podle něj je nejstarším a zároveň nejbojovnějším vězněm v Katalánsku. Byl několikrát státem odsouzen za krádeže, pobodání a padělání. Prodělal více než 50 hladovek, strávil několik let v samovazbě bez jakýchkoliv návštěv a s pouhými 2 hodinami vycházek na prázdném vězeňském dvoře. Jeho příběh je příběhem tzv. “demokratických“ katalánských věznic.

Po 76 dnech hladovky, kterou prodělal minulé léto a která byla zastavena(a od té doby nikdy nerespektována) po domluvě s vězeňskými úřady, znovu začal držet hladovku 26.dubna. Tu přerušil o 26 dní později a znovu začal po dvou dnech(25.května). Amadeu již začal třetí hladovku, kvůli neustálé šikaně a téměř žádné komunikací s vnějškem, protože je viděn jako osoba zodpovědná za demonstrace, které ho podporují a které jsou namířené proti věznicím v Katalánsku.

Amadeu je nyní v opravdu kritické situaci. Nic nejí a nepije, což je otázkou života a smrti.

Proto voláme po organizování shromáždění a demonstrací před jakoukoliv institucí reprezentující Španělsko nebo Katalánsko za účelem kritizování tamního krvavého vězeňského systému.


SVOBODU PRO AMADEU CASELLA !!!!

Více na : www.llibertatamadeu.blogspot.com

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy