Anarchistická federace

Argentina, Bariloche: Proposťte M. A. Mansilla!

Miguel Angel Mansilla (28) je aktivní anarchista z Hnutí nezaměstnaných dělníků (MTD) ze čtvrti „Druhého dubna“ na předměstí města Bariloche v Argentině. Byl jedním z mladíků, kteří tvořili MALO (Anarchistické hnutí osvobození pracujících). Protože MALO bylo organizované, nepřestávalo být problémem pro místní vládu. Tato vláda zahájila „právní“ kampaň kriminalizace - a spojila to s ilegálními aktivitami, bitím apod.

V sobotu 21. června 2003 asi kolem 11. hodiny dopoledne oblastní policie Bariloche násilně vnikla do domu, kde žili Miguel Angel Mansilla, jeho žena a jejich tři děti. Ihned bez jakéhokoliv vysvětlení byl zatčen a převezen na místní radnici, kde ho vysvlékli, opakovaně udeřili a drželi ho na samotce několik dní bez vody a jídla. Omluva za toto svévolné zadržení nebyla sdělena ani jeho příbuzným ani přátelům.
Nyní byl Miguel Angel Mansilla obviněn z ozbrojené loupeže a úmyslného zabití. Případ byl dán do rukou soudce Baquera Lascana, soudce číslo 2 tohoto města.

Po držení v dlouhodobé izolaci, byl Miguel zařazen do řady, v níž nebyl identifikován, domnělý svědek tak byl popřen a vyvrácen, a paraffin-test ho neusvědčil.

Přesto však je Miguel Angel Mansilla nadále zadržován, což vyžaduje naší solidaritu – musíme se zasadit o takový tlak, aby soudce stanovil jeho propuštění během „zákonné“ lhůty deseti pracovních dnů, což připadá na pátek 4.července 2003. Je důležité mobilizovat solidaritu, protože v pondělí 7.července začne měsíc soudních prázdnin, a je možné, že Miguel Angel Mansilla bude nadále držen ve vězení s rizikem zranění či smrti z rukou policie, jejíž násilí vládne městu Bariloche, takzvanému „Městu života“.
Nestrpme pronásledování a kriminalizaci lidí, kteří bojují za svobodu v okrajových politických strukturách.
Žádáme všechny přátele a soudruhy, aby okamžitě zasílali protesty soudci č.2 do Barichlu na telefon/fax 02944–425391. Žádejte okamžité propuštění Miguela Angela Mansilla!

Sociedad de Resistencia de Oficios Varios de la Comarca Andina – Patagónia
adherida a la F.O.R.A. (Federación Obrera Regional Argentina) - A.I.T.

Verze pro tisk 3.7.2003 -vk-

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

11. Anarchistický festival knihy

25. - 26. 5. 2024, Praha

publikace / přednášky / workshopy / debaty …(více)