Anarchistická federace

Solidaritu se stávkujícími zaměstnanci ozarowské továrny!

Případ ozarowské továrny na kabely je podrobně pospán v tomto článku. V důsledku protestů bylo zatím zatčeno přes 50 lidí; 40 z nich bylo obviněno z různých přečinů (z toho i tři anarchisté). Většinou se jedná o přestupky typu veřejného pobuřování, ničení majetku a podobně.

Zaměstnanci továrny si příliš neuvědomují, že za své jednání mohou být a nejspíše také budou postiženi. Převažující názor je, že jednají legitimně a za takové jednání se přeci netrestá... Skutečnost je taková, že je čekají buď vysoké pokuty, nebo dokonce i vězení.

Protesty zaměstnanců ozarowské továrny trvají měsíce bez toho, aby měli nějaké příjmy. Nemohou si dovolit platit právníky a vstupovat do nákladných soudních sporů. Dělnická iniciativa Polské anarchistické federace a polský Anarchistický černý kříž proto na podporu trestně stíhaných zaměstnanců ozarowské továrny a jejich stoupenců finanční sbírku. Každá pomoc je důležitá, protože stávkujícím pomůže i psychicky: dá jim pocítit, že jejich boj není izolován.

K této sbírce se připojuje i Anarchistický černý kříž při Československé anarchistické federaci. Příspěvek můžete poslat na naše kontakty; označte jej prosím heslem Ozarow. V případě platby na konto udejte variabilní symbol 6666666666; tal poznáme, že vaše platba je určena právě do Ozarowa.

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

11. Anarchistický festival knihy

25. - 26. 5. 2024, Praha

publikace / přednášky / workshopy / debaty …(více)