Anarchistická federace

Proti státnímu a náboženskému teroru

Prohlášení Internacionály anarchistických federací na podporu Kurdů bránících se útoku Islámského státu.

Prohlášení Internacionály anarchistických federací na podporu Kurdů bránících se útoku Islámského státu:

V Rajově, v západním Kurdistánu na území Sýrie, zaútočil Islámský stát (ISIS) na město Kobane ležící blízko tureckých hranic. Místní obyvatelé čelí brutalitě těchto autoritářských tmářských sil.

Syrský Kurdistán je další region postižený násilím Islámského státu. Odpor zdejšího lidu je obdivuhodný. Obránci jsou skutečnými silami pokroku. Od vojenských machinací Spojených států, Evropské unie a regionálních mocností nelze vskutku nic očekávat. Nejrůznější státy, které jsou v konfliktu zapleteny, zneužívají oblast jako bojiště pro své strategické cíle a jako odbytiště svých zbraní.

Role vlády Turecka, stranící náboženským kruhům, je v této oblasti zásadní. Násilným způsobem brání přílivu uprchlíků, a hned nato pustí islámské vojáky do Sýrie. Je tedy zřejmé, že turecká vláda je s kurdským lidem fakticky ve válce.

V kurdských regionech je navzdory válce prosazována „demokratická“ revoluce a zdá se, že nabývá formy „demokratického konfederalismu“. Tato skutečnost nás pobízí k pokračování v naší práci, k podpoře kurdského lidu, k boji proti náboženskému barbarství a státní represi. Z této pozice se stavíme proti vojenské intervenci světových mocností a náboženské moci. Víme, že jakákoli státní intervence bude jednat proti sociální transformaci.

Ve všech společenských aspektech a skupinách odporu jsou zapojeny ženy. Probíhá zde revoluce žen proti patriarchátu a feudální společnosti. Je to pravděpodobně jeden z nejdůležitějších znaků těchto událostí.

DAF (Revoluční anarchistická akce), anarchistická organizace v Turecku, poskytuje pomoc uprchlíkům a těm, kdo bojují proti postupujícímu Islámskému státu. Vyzýváme anarchistické organizace k pořádání podpůrných demonstrací před ambasádami a v ulicích, k šíření informací a k přímé podpoře anarchistických organizací v Turecku, Kurdistánu a všude, kde bojují proti náboženskému barbarství a státní represi.

Za osvobození lidu!

Internacionála anarchistických federací (IFA)
Řím, 4. – 5. října 2014


CSAF

Aby Internacionála anarchistických federací podpořila kurdský lid a uprchlíky, připojila se k iniciativě turecké anarchistické skupiny DAF a její finanční sbírce. Finanční příspěvky je možné zaslat na účet IBAN: FR76 1027 8085 9000 0205 7210 175 (uveďte „DAF“).

Zdroj:
http://i-f-a.org/index.php/cs/prohlaseni/556-against-the-terror-of-the-state-and-religion-freedom-for-the-people

Související odkazy:
Fotoreport: Demonstrace na podporu syrských Kurdů
Proč svět ignoruje revoluční Kurdy v Sýrii?
Rojava volá o pomoc!
Tisková zpráva Iniciativy Ne Rasismu! k demonstraci na podporu Kurdů bojujících proti ISIS
O právech Kurdů na sebeurčení, sociálním experimentu v Kobani a polozapomenuté genocidě

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

11. Anarchistický festival knihy

25. - 26. 5. 2024, Praha

publikace / přednášky / workshopy / debaty …(více)