Anarchistická federace

Nakladatelství ČSAF na bookfairu

Nakladatelství ČSAF se zúčastní 2. Anarchistického festivalu knihu. Co nabídne?

Stejně jako v loňském roce i tentokrát reagovalo Nakladatelství Československé anarchistické federace na výzvu pořadatelů Anarchistického knižního veletrhu k aktivnímu zapojení do akce. Nyní bychom rádi představili, co v této souvislosti chystáme.

Předně k samotnému knižnímu festivalu. Ten se bude konat o víkendu 19. a 20. dubna v klubu Pilot na adrese Donská 19 (prezentační část se stánky) a Café v lese na adrese Krymská 12 (přednáškové pásmo), oba dny od 12.00 do večerních hodin. Mezi oběma prostory je možno snadno přecházet, jelikož jsou od sebe vzdáleny jen 130 metrů. Program přednášek s časy naleznete ZDE, přehled doprovodných akcí ZDE. Festivalové novinky můžete sledovat ZDE.

Knižní novinky

Jak jsme již avizovali na našem webu, připravili jsme pro letošní knižní festival dvě novinky. Tou první je titul Jedu do Magadanu s podtitulem Vězeňský deník anarchisty od Igora Oliněviče, který je vězněn v Bělorusku kvůli svým anarchistickým aktivitám. Kniha vedle deníku obsahuje předmluvu Igorova kamaráda, napsanou pro české vydání, Igorovu úvahu o podstatě a stavu současného Běloruska, Igorův otevřený dopis anarchistům, stať A. Žiněviče vysvětlující kontext tzv. případu běloruských anarchistů a doslov od členů běloruského Anarchistického černého kříže. České vydání společně připravily Nakladatelství ČSAF a Antifašistická akce a veškerý výtěžek z prodeje knihy je určen běloruským anarchistům. (Více ZDE, AUDIONAHRÁVKA 1. kapitoly ZDE.)

Prezentace knihy Jedu do Magadanu proběhne v neděli od 15.00 v Café v Lese.

Druhou knižní novinkou je práce Anarchistická publicistika 1990–2013, která vedle anotovaného přehledu anarchistických periodik, brožur a knih obsahuje zamyšlení nad obecnými otázkami, jež jsou spojeny s publicistikou našeho novodobého anarchistického hnutí, zasazuje publikační aktivity do širšího rámce hnutí a sleduje, jak jím byly ovlivňovány a jak ony ovlivňovaly toto hnutí a jeho vývoj. (Více ZDE.)

Krátké představení knihy Anarchistická publicistika 1990–2013 proběhne v sobotu od 14.00 v klubu Pilot.

novinky

Existence a Klíčení

Na stánku Nakladatelství ČSAF bude k dostání samozřejmě také nové číslo anarchistické revue Existence, jehož hlavní téma je věnováno 200. výročí narození anarchistického revolucionáře Michaila Bakunina. (Více ZDE.)

Banner: Existence 2/2014 - Bakunin 2014

Ročníky Existence 2010–2012 budou k dostání za polovinu původní ceny, tzn. za 20 Kč.

K dispozici bude také nejnovější číslo čtení od dětí Klíčení. (Více ZDE.) Všechna starší čísla budou k dostání za poloviční cenu, tj. 30 Kč.

Vyslo Kliceni c.7

Brožury

Nabídku brožur a knih z produkce Nakladatelství ČSAF si můžete prohlédnout ZDE a ZDE, nabídku komiksových sešitů ZDE.

Za speciální festivalovou cenu, pouhých 20 Kč, si můžete pořídit brožuru Okupační kuchařka, která popisuje krok za krokem smysl a princip organizace protestu zdola na příkladu studentské okupační stávky v Chorvatsku. (Více ZDE.)

Trička

U stánku Nakladatelství ČSAF bude také probíhat doprodej triček s portréty známých anarchistů – M. Bakunina, E. Goldman a B. Durrutiho, a to za cenu nákladů, tzn. 100 Kč.

trika

Další publikace

Mezi věcmi, které budou k dostání na našem stánku, je také nejnovější kniha Václava Tomka Anarchismus v konfrontaci, o níž jsme informovali ZDE.

Dílna Klíčení

V rámci dětského koutku na knižním festivalu bude v Café v lese probíhat dílna Klíčení. Po celé sobotní i nedělní odpoledne tu bude možné ve společnosti členů redakčního kolektivu Klíčení vlastními silami vyrábět např. záložky do knih nebo razítka, jejichž (aktivistické) motivy budou zcela na volbě účastníků dílny. Potřebný materiál, stejně jako rady k použití zvolených výtvarných technik budou na místě k dispozici.

dílna Klíčení

Banner: Anarchistický festival knihy

Nakladatelství ČSAF
Verze pro tisk 15.4.2014 Nakladatelství ČSAF

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

Punx against Putin

28. 5. 2024, Praha

Benefice pro Solidarity Collectives …(více)