Anarchistická federace

Nakladatelství ČSAF na Anarchistickém festivalu knihy

Nakladatelství ČSAF přispěje do programu Anarchistického festivalu knihy výstavou a přednáškou. Premiérově zde pak také představí dvě zbrusu nové publikace.

Již za několik dní se v Praze uskuteční Anarchistický festival knihy, konkrétně ve dnech 19. a 20. dubna. Jedním z jeho účastníků bude samozřejmě i Nakladatelství Československé anarchistické federace.

K naší účasti jsme se pokusili přistoupit pokud možno co nejaktivněji. Ke shlédnutí bude výstava nástěnných novin A3 a v rámci sobotního přednáškového cyklu jsme si připravili několik slov o našich aktivitách. Od 15.30 se tedy přijďte podívat do klubu Final na přednášku nazvanou „Anarchistické nakladatelství jako součást celku“. Půjde o prezentaci Nakladatelství ČSAF coby dlouhodobé aktivity, která jde za hranice mateřské organizace a snaží se být dílčí oporou domácího anarchistického hnutí. V jejím rámci bude stručně představena celková publikační strategie, jednotlivé dílčí projekty a jejich účel, stejně jako některé zkušenosti s redakční prací. (Program přednášek naleznete ZDE.)

Na našem stánku si budete moci pořídit jak starší věci z naší produkce, tak novinky, které jsme vydali za poslední měsíc:
časopis od dětí Klíčení č. 5 (ZDE),
anarchistická revue Existence č. 2/2013 (ZDE),
básnická sbírka Pokání (ZDE),
básnická sbírka Obyčejně zmraženi (ZDE).

Marikanský masakrSvojí premiéru pak budou mít na Anarchistickém festivalu knihy dvě nové publikace:

Marikanský masakr

V srpnu 2012 obletěly svět záběry postřílených jihoafrických horníků. Odvážně se postavili nesnesitelnému vykořisťování v platinových dolech, odpovědí jim byly kulky policejních zbraní. Nezaznělo ale, že první střely do dělníků vypálili zkorumpovaní odboroví předáci propojení s vládou a korporacemi. Média nakonec udělala z obětí hlupáky, kteří se postavili s klacky střelným zbraním. Jak to ale bývá, realita je jiná. A když ji odkryjeme, ucítíme prohnilost politických a ekonomických elit. Vedle odhalení pozadí marikanského masakru zazní také slova o nutnosti budování protimoci a návrh, jaké kroky je v tomto směru třeba učinit.
(48 stran, 45 Kč)

SabatéSabaté – městská guerilla ve Španělsku

Kniha líčí bohatý životní příběh španělského anarchisty, který bral boj proti útlaku do všech důsledků a nikdy v něm nepolevil, jakkoli se mohly zdát vyhlídky na úspěch nedobré. Ve svém úsilí nebyl sám. Po vítězství fašistických sil ve Španělské občanské válce pro mnohé anarchisty boj neskončil. Jak jednotlivci, tak organizované partyzánské skupiny napadaly frankistický režim po celou dobu jeho existence. Francisco Sabaté je velkou inspirací. Ne nutně v otázce způsobu boje, který volil, ale zejména z pohledu osobního nasazení, zdravé drzosti, neústupnosti a nepodvolení se kompromisům. Antonio Téllez Solá, který byl sám aktivně zapojen do hnutí odporu, vykonal při mapování Sabatéova života a akcí skvělou a obdivuhodnou práci.
(124 stran, 100 Kč)

Doufáme, že se hojně zúčastníte této u nás zatím jedinečné události, a že vás mimo jiné zaujmou i tiskoviny u našeho stánku. Budeme se těšit.

Nakladatelství ČSAF

Anarchistický festival knihy
Verze pro tisk 13.4.2013 Nakladatelství ČSAF

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

11. Anarchistický festival knihy

25. - 26. 5. 2024, Praha

publikace / přednášky / workshopy / debaty …(více)