Anarchistická federace

IFA: Solidaritu s lidovým povstáním ve Slovinsku

Oficiální prohlášení Internacionály anarchistických federací, jejíž součástí je i ČSAF, k lidovým protestům ve Slovinsku.

Na pravidelném Sjezdu delegátů Internacionály anarchistických federací, jejíž členskou sekcí je i Československá anarchistická federace (ČSAF), bylo vydáno následující oficiální prohlášení k lidovým protestům ve Slovinsku:

Členové Internacionály anarchistických federací (IFA–IAF) si váží současných bojů ve Slovinsku a vyjadřují svou plnou podporu lidem, kteří povstali v decentralizované a rozsáhlé vzpouře proti politickým elitám a neoliberalismu.

Vzbouření začalo v Mariboru v prosinci 2012 a rychle se rozšířilo po celé zemi. Pro nás je na tomto povstání nejvíce podnětné zpřístupnění politického prostoru nehierarchickému sebeorganizování, které je nejlépe vidět na lidových shromážděních a činech, jež z nich vycházejí.

V současné době slovinský stát začal vůči aktivistům uplatňovat rozsáhlé represe, které zahrnují soudní řízení spojená s příslušnými poplatky. Jakožto IFA-IAF důrazně odmítáme takové utlačování a požadujeme okamžité zastavení všech soudních procesů s protestujícími. Policejní násilí a soudní pronásledování musí okamžitě skončit!

Jsme svědky velmi podobných vzorů povstání a útlaku v Chorvatsku a Bělorusku, a také těmto lidovým vzpourám vyjadřujeme plnou podporu. Povstání ve Slovinsku je pouze jednou částí rozsáhlého a globálního boje v Evropě proti kapitalistickému pustošení a utiskování ze strany vládnoucí třídy.

CRIFA (Sjezd delegátů Internacionály anarchistických federací),
24. března 2013, Trieste (Itálie)


Slovinsko

Další jazykové verze prohlášení: anglicky, francouzsky, španělsky, portugalsky.

Stránka slovinské sekce IFA (Federacija za anarhistično organiziranje):
http://www.a-federacija.org

Související odkaz:
Revolta ve Slovinsku

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

11. Anarchistický festival knihy

25. - 26. 5. 2024, Praha

publikace / přednášky / workshopy / debaty …(více)