Anarchistická federace

Antisystema - Život na dluh

Pozvánka na sobotní street party, která se pod názvem Antisystema uskuteční již podruhé v plzeňských ulicích.

Již podruhé se bude konat v ulicích Plzně street party nazvaná výstižně Antisystema, tentokrát bude tématicky zaměřená na otázku dluhu. Proběhne v sobotu 12. května, začínat bude od 12.00 u Kauflandu na Roudné (Lochotínská ulice), pod mostem přes řeku (viz MAPA). Od dvou se statická akce změní na mobilní a street party se přesune do ulic. Na úplný závěr by měla proběhnout ve Štruncových sadech afterparty, která se následně přenese do plzeňských klubů.

V prohlášení k akci se uvádí:
„Bohatí nás spoutali dluhem a udělali z nás poslušné poddané. Uvědomují si, že se přizpůsobíme jejich rozmarům. Vždyť máme na svých bedrech dluh a s dluhem si nemůžeme přeci dovolit ztratit práci!
Spoutáni dluhem ochotně souhlasíme se snižováním mezd a se zdražováním všech nutných prostředků k životu. Peněz máme stále méně a nutnost přežít nás vede k dalším půjčkám. Nad existencí nás i našich rodin se tak postupně utahuje smyčka.
Hrozba exekuce, ztráty zaměstnání a nedostatku financí z nás dělá loutky v rukou bohaté menšiny této planety... Jsme přesně takové loutky, které z nás chtějí mocní mít. Vesele nám řídí životy, snižují platy, poskytují nám půjčky a posílají na nás exekutory.
12. květen byl vyhlášen celosvětovým dnem protestů. Protestujme proti nespravedlivému životu na dluh. Pojďme vyjádřit kreativní formou svůj nesouhlas. Tancujme a radujme se, protože 12. květen je náš den. Proměňme život na dluh ve skutečný život.
(...)
I ten nejchudší člověk žije na dluh přírody. Civilizace znamená vykořisťování, a tak každý, kdo je její součástí, je i tím, kdo ničí planetu Zemi. Každá hloupost, kterou koupíme, je hřebíkem do rakve této planety. Je to malý nádor, který donekonečna metastázuje. Rozrůstá se. Každé rozsvícení světla, otočení kohoutku a puštění vody je jako kulka vystřelená z AK-47. Výfukové plyny z motoru auta jsou jako Zyklon B v plynových komorách v Osvětimi. Šíří se to světem a nechce se to zastavit, dokud nezůstane jen pustina.
Jsme ochočení a donucení podílet se na ničení toho, co je živé a krásné. Jsme součástí MegaStroje. Jsme oběťmi i vrahy zároveň. Jsme ti, kteří nejvíce křičí, aby jsme vzápětí rezignovali.
Miliony hektarů zdevastovaných lesů. Miliony hektolitrů ropy vylitých do oceánů. Tisíce vybitých živočišných druhů. Zdevastované životní prostředí. Velká šeď a deprese velkoměst. Tisíce kilometrů dálnic. Smrt se plazí krajinou. Degenerace a destrukce. Vše ve jménu pokroku.“


Přibližný program

12.00 – 14.00
pod mostem u Kauflandu
* kapely
* soundsystémy
* občerstvení, workshopy, blešák (přineste, co uznáte za vhodné i nevhodné)

14-00 – cca 18.00/19.00
průvod městem (od Kauflandu na autobusák – Husovkou na Klatovskou – Americká – Anglické nábřeží – Štruncovy sady)
* soundsystémy
* proslovy
* happening

19.00 – 22.00
venkovní afterparty (Štruncovy sady)

22.00 – ?
afterparty v klubech Pohoda a Belfast

Antisystema

Na akci vystoupí

Soundsystémy:
* OWA
* ALA CREW
* R2D2 sound
* UnknownParticle
* QUANTUM59
* ZLOCIN CREW (ex-Discentrum)
* ID VYKUTALENA
* TRISH
* Feel-it & Lazykokos (Pilsenragga)
* Hippy Hou and colektiv
* DJ WLASTAMAN

Kapely:
* Red Insect (legendární anarchopunk z Rakovníka, pro punkery povinnost)
* Le Bain de Maid (směs hardcoru a umění – pro ty, kdo je nezná to bude jistě velmi zajímavý hudební zážitek, a ten, kdo je zná, si je ujít zajisté nenechá)
* DROM (temná a úchvatná poezie zvuku, jejich styl se těžce specifikuje, základem je core hudba se spoustou dalších prvků, půjde o první vystoupení v Plzni)
* Bijolit (punk z Klatov)
* Děti chaosu (chaos anarchopunk z šumavských vrchů)

Další program:
* Food not Bombs – benefiční vegan občerstvení plzeňské skupiny FNB, těšit se můžete na muffiny, zeleninové koule, vegan guláš, který vaří bezdomovcům a sami ho jedí, a další teplá či studená jídla za příznivé benefiční ceny.
* Bleší trh – přineste vaše nepoužívané knihy, ziny, časopisy, placky, oblečení atp. a prodejte či vyměňte je s ostatními za jiné pro vás zajímavé věci.
* Žongleři – skupina plzeňských žonglérů.
* Dětský koutek – místo pro zábavu vašich ratolestí.
* Výstava fotografií Pavli Celerové – vybrané fotografie z animace, která popisuje dlouhý a složitý vývoj planety Země... a následně lidskou rukou nelítostně mění během pár okamžiků celý ráz krajiny.
* Básník Míra – poezie plná perníku, prostitutek a veršů o lidech na dně od revolučního barda Mirdy Dušína ve vás jistě zanechá nějaké stopy.

Antisystema na Facebooku: http://cs-cz.facebook.com/events/327186297331325/

Máte-li zájem se ještě nějak aktivně zapojit, můžete kontaktovat organizační tým na e-mailu organizaceantisystema[a]Safe-mail.net.

Předešlá Antisystema se odehrála 22. října 2011 s podtitulem „Pochod nespokojenosti“ (více v reportu ZDE). Tentokrát bude její program mnohem bohatší. Jako při každém DIY karnevalu půjde především o projev kreativity zúčastněních, nikoliv o další z forem konzumu, který nás obklopuje na každém kroku a snaží se manipulovat naše životy.

Antisystema

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

11. Anarchistický festival knihy

25. - 26. 5. 2024, Praha

publikace / přednášky / workshopy / debaty …(více)