Anarchistická federace

ZDOLA 1/2010

Vyšlo nové číslo zpravodaje ZDOLA, který vydává ČSAF. Jeho tématem jsou nadcházející parlamentní volby.

Jednou z tiskovin Československé anarchistické federace (ČSAF) je také zpravodaj ZDOLA, který nemá stanovenou pevnou periodicitu a vychází zpravidla při nějaké příležitosti. Onou příležitostí jsou tentokrát nacházející parlamentní volby.

Jako redakce ZDOLA se omlouváme se za dlouhou prodlevu mezi druhým a třetím vydáním, která trvala téměř rok. Nevěšte hlavy, projekt mininovin a jeho podvratný potenciál žije dál! Důvodem k dlouhé odmlce byly patálie, které provázejí parlamentní volby. Proces neuvěřitelných úhybů a kliček překvapil nejenom komentátory a politiky, ale také nás. Komičnost voleb v ČR i ve světě nás opět utvrdila v kramflecích, a proto nepřestáváme křičet: „Volby jsou podvod!“ Nemyslíme tím zfalšované přepočítávání lístků, ale samotný proces odevzdání sebe sama do rukou profesionálních tlučhubů. Možná si stejně jako my uvědomujete scénář loutkového divadla a na vlastní kůži cítíte, že páky, které skutečně řídí tento svět, pod žádné demokratické a už vůbec ne svobodné principy nespadají.

Kolik minut denně jste svobodní? Ráno, když zamačkáváte budík a chvátáte do práce nebo do školy? Během pracovní doby či vyučování? Navečer, při nákupu v supermarketu? Nebo večer při přepínání kanálů? Autority a prominenti v masmédiích přeci jenom některé přesvědčí, že nezbývá, než přistoupit na pravidla hry a opět věřit a doufat. Pokud však stejně jako my nemáte dostatek času a peněz na to, abyste byli svobodní a svobodné, nevěřte, nedoufejte a konejte!

Čerstvé číslo anarchistického zpravodaje se tentokrát stihlo vytisknout do 1. máje, kdy ČSAF chystá tradiční prvomájový průvod, spojený s protestem proti systému práce, který nás nutí přijímat druhořadé role a nepodléhá žádným svobodným principům (pozvánka [ZDE]). ZDOLA bude k dostání od 12:00 v Praze na Náměstí Republiky, kam je svolán sraz prvomájového protestu. Stejně jako další publikace: časopis Existence, nástěnné noviny A3 a mnoho brožur. ZDOLA si budete moci pořídit i v našem infostánku na festivalu MAY DAY, který bude následovat. Dále nás budete moci potkat například v Brně, na 7. ročníku alternativního festivalu ProtestFest, který vrcholí v sobotu 22. května streetFestem v parku pod Janáčkovým divadlem.

ZDOLA si můžete zdarma stáhnout, vytisknout a šířit za benefiční cenu. Díky projektu těchto mininovin byla vytvořena síť distributorů, zasahující do odlehlých koutů ČR, i na Slovensko. Pokud máte zájem přidat se k této síti, vaši aktivitu velmi uvítáme. Piště si o třetí číslo na náš e-mail: csaf [a] csaf.cz

ZDOLA 1/2010 ke stažení [ZDE]

Nahled - titulni strana
Verze pro tisk 16.4.2010 -fk-

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

Punx against Putin

28. 5. 2024, Praha

Benefice pro Solidarity Collectives …(více)