Anarchistická federace

Anarchistický černý kříž

Projekt ČSAF na podporu stíhaných (nejen) anarchistů a anarchistek. Konto, na které můžete přispívat.

Anarchistický černý kříž (Anarchist Black Cross, ABC) je iniciativa, která pomáhá anarchistům/kám a ostatním antiautoritářským aktivistům/kám, kteří jsou pronásledováni represivním aparátem státní moci v podobě policie a soudů. Hlavní důraz v činnosti ABC je kladen na finanční pomoc – na získávání prostředků potřebných především na obhajobu stíhaných aktivistů a aktivistek.

Mezi další aktivity ABC patří shromažďování informací o pronásledování a procesech (nejen) anarchistických aktivistů/ek u nás i ve světě a rozšiřování těchto informací pomocí alternativních médií a letáků. Dále se pak ABC zaměřuje na posílání protestních e-mailů, dopisů a faxů, pořádání protestních demonstrací a piketů před ambasádami, ministerstvem spravedlnosti apod. V neposlední řadě se věnuje komunikaci s vězněními členy/kami hnutí...

Náklady na obhajobu obviněných kamarádů jsou zpravidla značně vysoké. ABC je anarchistická iniciativa, nepřijímá tedy žádné peníze z grantů (nehledě na to, že jí je pochopitelně ani nikdo nenabízí) či od nevládních organizací. Hlavní zdroj našich financí jsme my sami – anarchisté a anarchistky. Na konto ABC při Československé anarchistické federaci (ČSAF) přispívají její členové/ky a sympatizanti/ky, členové/ky ostatních antiautoritářských skupin a kolektivů, neorganizovaní aktivisté/ky. Plynou sem také skromné výdělky z benefičních akcí a projektů.

Chcete-li podpořit stíhané a vězněné (jak u nás, tak v zahraničí – především ve východní Evropě), přispějte prosím na činnost Anarchistického černého kříže. I malá částka pomůže! Pamatujte, že zítra můžete být i vy na místě toho, komu bude ABC pomáhat. Peníze můžete poslat na uvedené konto. Na podporu ABC-ČSAF můžete také uspořádat benefiční koncert, sbírku, vydat benefiční nahrávku, publikaci apod. - kreativitě se meze nekladou.

Konto Anarchistického černého kříže (ABC-ČSAF):
8760190237/0100


Další kontaktní informace na:
www.csaf.cz/kontakt

"Běda tomu hnutí, které se nestará o své politické vězně!"
O. N. Lutalo, anarchistický politický vězeň (USA)

Leták v tiskové podobě ke stažení ZDE

ABC-ČSAF
Verze pro tisk 29.11.2009 ABC-ČSAF

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

11. Anarchistický festival knihy

25. - 26. 5. 2024, Praha

publikace / přednášky / workshopy / debaty …(více)