Anarchistická federace

Iniciativa PRO SMRT - prohlášení

ilustr.obr.My, občané České republiky, chceme vyjádřit souhlas se záměrem vybudovat v naší zemi smrtonosnou americkou základnu. Chceme, aby jasně zazněl hlas té části naší veřejnosti, která je vzniku radarové základny nakloněna.

Satirické prohlášení "Iniciativy PRO SMRT", které jsme mailem obdrželi od skupiny Prague Underground ...

My, občané České republiky, chceme vyjádřit souhlas se záměrem vybudovat v naší zemi smrtonosnou americkou základnu. Chceme, aby jasně zazněl hlas té části naší veřejnosti, která je vzniku radarové základny nakloněna. Jako obyvatelé střední Evropy, kteří museli po desetiletí snášet katolickou, nacistickou, komunistickou a kapitalistickou krutovládu, přitom nemůžeme a nechceme zapomenout, že k porážce (bohužel nikoliv totální) většiny těchto totalitních režimů, které usilovaly o zotročení celého světa, přispěly rozhodující měrou právě Spojené státy americké. Nyní chceme, aby se i Česká republika podílela nejen na vlastní zkáze, ale i na zkáze celé euroatlantické civilizace. O nutnosti rozsáhlé přípravy jsme přesvědčeni, neboť umožní předejít zbytečným nesnázím.
Vstupem do NATO před osmi lety jsme získali právo žádat spojence o pomoc v případě zabíjení či likvidace. Toto právo se opírá o princip „všichni tam jednou musíme". Nese s sebou tedy i princip povinnosti poskytnout našim spojencům všechnu pomoc, chtějí-li začít válku a způsobit mnoho utrpení a smrti. Konečně doufáme i v to, že válka bude úplná a konečná a že již nás nečeká žádné vysvobození. Až příliš dobře si pamatujeme, kam vedly konference v Mnichově, Jaltě, události po letech 1948, 1968 a 1989, kdy ve jménu zachování míru (rozuměj, spojenců) byla cesta našeho úplného smetení z povrchu zemského lehkomyslně a naprosto zbytečně opuštěna.
Umístění radaru, případně raketových sil a základen považujeme z tohoto hlediska za přirozené pokračování nastoupeného směru zahraniční politiky našeho státu. To platí obzvláště v situaci, jedná-li se o smrtící systém, o kterém se zároveň uvažuje jako o součásti budoucího zkázonosného systému celé Severoatlantické aliance. Zároveň upozorňujeme na výdobytky českého chemického průmyslu, který byl vždy na světové úrovni.
Na rozdíl od doby, kdy byly na našem území svévolně rozmísťovány jaderné útočné rakety Varšavského paktu, máme nyní nezpochybnitelnou možnost rozhodnout se o své likvidaci zcela svobodně.
Se vší naléhavostí současné mezinárodní bezpečnostní situace proto vyzýváme odpovědné politické představitele, aby prosadili vybudování americké vojenské základny na našem území.
Jsme pro radary, rakety, bomby, zbraně hromadného ničení a především pro smrt.

Iniciativa PRO SMRT.

ilustr.obr.
V Praze 1. března 2007

Verze pro tisk : [PDF]

Verze pro tisk 27.6.2008 Prague Underground

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

Punx against Putin

28. 5. 2024, Praha

Benefice pro Solidarity Collectives …(více)