Anarchistická federace

Řekni NE válkám a základně USA! Přidej se k anarchistickému bloku!

Na sobotu 15. března 2008 svolala iniciativa Ne základnám! v Praze protiválečnou demonstraci, kterou nazvala Protestní alegorický pochod - Ne radaru, Ne cizím vojskům v rámci mezinárodního týdne protestů proti válkám a zbrojení. Anarchistický blok bude mít sraz ve 14:00, také na Hradčanském náměstí.

Na sobotu 15. března 2008 svolala iniciativa Ne základnám! od 14:00 na Hradčanské náměstí v Praze protiválečnou demonstraci, kterou nazvala Protestní alegorický pochod - Ne radaru, Ne cizím vojskům v rámci mezinárodního týdne protestů proti válkám a zbrojení.

Anarchistický blok bude mít sraz ve 14:00 také na Hradčanském náměstí pod černorudými vlajkami. Vítány jsou přirozeně vlastní transparenty, vlajky, pikety, bubínky, píšťaly… – ať je náš odpor vůči militarismu dobře slyšet a vidět. Přijďte vyjádřit své NE v rámci celosvětových protestů k 5.výročí okupace Iráku, stažení vojsk z Afganistánu, proti protiraketové obraně USA a proti útoku na Irán .

Anarchisté, věrní své antimilitaristické tradici, jsou jedněmi z těch, kteří odmítají snahu Spojených států (a kohokoliv jiného) na rozšiřování své mocenské, vojenské a ekonomické hegemonie. Taktéž odmítáme lži politiků, kteří straší nereálnými hrozbami, vyhýbají se technickým protiargumentům a všemožně se snaží plnit přání americké vlády. Stavíme se proti nastartování nových závodů ve zbrojení, na něž doplatí zas jen obyčejní lidé a kapsu si namastí zbrojařské koncerny a prodejní politikové. Odmítáme rovněž pokračující války a členství v zločinecké alianci NATO, a tímto způsobem se chceme přidat k celosvětovému týdnu proti válce, který je v tento den již několik let tradičně vyhlašován, a kterého se po celém světě účastní miliony lidí.

I když Československá anarchistické federace (ČSAF) vystupuje proti základně a pořádá lokální protestní a propagační akce, přesto není (několik jednotlivců je zapojeno v místních skupinách) součástí iniciativy Ne základnám! Vadí nám především spoluúčast bolševiků a dalších politických stran a straniček.

I my chceme podpořit 15. března pražskou demonstraci. Je nám však více než protivné být smícháni v davu, nad nímž vlají bolševické rudé prapory se srpem a kladivem, ale i dalších autoritářských politických stran a hnutí. Víme, že podobný pocit mají i další, neanarchističtí odpůrci americké vojenské základny a válek, a to i v samotné iniciativě Ne základnám!. Jako řešení jsme zvolili anarchistický blok. Připojit se může každý.

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

Punx against Putin

28. 5. 2024, Praha

Benefice pro Solidarity Collectives …(více)