Anarchistická federace

[POVÍDKA] Možný scénář možné anarchistické revoluce

Prognóza anarchistické budoucnosti od Federace veselých anarchistů (FVA). Uvidíme, zda se její vize bude naplňovat spíše než teze protiextremistického oddělení české policie o "útlumu" anarchistických aktivit :-)

DEN D-1

09:00 Na tuto hodinu je svoláno setkání delegátů všech revolučně-anarchistických organizací.
09:58 Přichází první delegát
10:23 Přichází druhý delegát. Později postupně několik dalších.
11:48 Je konstatována přítomnost nadpoloviční většiny delegátů
11:57 Setkání je oficiálně zahájeno.
12:04 Vyhlášena přestávka na oběd.
13:17 Konec přestávky.
13:24 Delegáti konstatovali, že mezi lidmi to vře, tudíž zítra v 10:00 vypukne anarchistická revoluce.
13:45 Setkání je ukončeno převážně falešným zpěvem Internacionály.
14:03 Známý amatérský badatel v oblasti politického radikalismu Radim Š. přináší do nakladatelství Mladá fronta na disketě počítačopis své nové knihy OHROŽUJÍ NAŠI ŠŤASTNOU SOUČASNOST aneb PORTRÉTY NEJNEBEZPEČNĚJŠÍCH EXTREMISTŮ.
16:00 - 23:00 Delegáti se odebírají do svých oblíbených hospod, čímž zvěst o chystané revoluci mimoděk šíří mezi prostým lidem.
22:15 Zvěst o revoluci se donáší na BIS.
22:29 Generální tajemník trockistické Strany osamělého proletáře (dále jen SOP) Pavel Š. je probuzen jedním z dalších tří členů své partaje, že prý áčkaři něco chystají, takže je zapotřebí je předběhnout.
22:35 BIS posílá na policejní prezídium zprávu, že anarchisté zřejmě chystají na následující den nějakou taškařici, takže by neškodilo zvýšit ostražitost.
23:16 Vyzvánění mobilních telefonů probouzí většinu členů SOPčí mládežnické úderky REVO s tím, že zítra je nutno předběhnout anarchisty a v 8:30 hodin uskutečnit trockistickou revoluci.
23:38 Zpráva o revoluci se donesla i šéfovi Kolektivu Stalinových mudžáhidů (dále jen KSM) Josefovi G. Ten konečně volá všem svým podřízeným, omylem i však i vlasteneckému führerovi Tomáši K.. Revoluci vyhlašuje na 07:00 ráno.

DEN D

00:02 Patriotický führer Tomáš K. rozesílá členům svého uskupení SMSky následujícího obsahu: "MUSIME PREDBEHNOUT LEVICOVOU SPINU, PROTO ZITRA V 5:00 VYPUKNE NARODNE SOCIALNI REVOLUCE. S POZDRAVEM 88-KRAT NIC NEZ NAROD VAS MILOVANY VUDCE." Nevšimne si přitom, že zpráva již nese datum nového dne.
00:04-06:55 Většina revolucionářů všech odstínů spí, neboť je třeba nabrat síly na právě začínající náročný den.
07:20 Policie včetně zásahové jednotky těžkooděnců (dále jen báckomando) a další represívní složky státní moci obsazují v plné zbroji pražské ulice. Nastupují i vesměs všeobecně známé postavy provokatérů.
07:50 Většina revolucionářů zasílá omluvenky do práce, případně do škol. Někteří se takřka do krve pohádají se svými zaměstnavateli o to, zda vypuknutí sociální revoluce je dostatečným odůvodněním nepřítomnosti na pracovišti.
08:20 První stalinisté opatrně zevlují v pražských ulicích. Když vidí tlupičky provokatérů převlečených za rádoby anarchisty, raději se decentně stáhnou, aby se poradili o taktice, jak s anarchisty zatočit.
09:24 V centru Prahy se objevil první trockista. Ostražitě sonduje terén.
09:48 V centru Prahy se objevil druhý trockista. Hlavou mu bleskne nápad, jak anarchisty v ulicích paralyzovat.
10:05 Druhý trockista navštěvuje jednoho z McDonaldů a upozorňuje jeho zaměstnance na přítomnost nebezpečných živlů v ulicích. Jednomu ze zaměstnanců je ksicht jednoho z anarchisticky oblečených represívních orgánů povědomý z doby zasedání MMF a SB. Vzápětí proto obvolává kolegy a kolegyně z dalších provozoven.
10:50 Zaměstnanci pražských McDonaldů oblečení ve firemních pracovních oděvech se srocují na Václaváku u koně.
11:07 Zaměstnanci pražských McDonaldů se s pokřikem "Tentokrát si Prahu zničit nedáme, vy lůzo!" vrhají na policejní provokatéry převlečené za anarchisty. Ti jsou v krátké době zmláceni a rozprášeni, čímž McDonaldisté ukázkově uplatňují anarchistický princip přímé akce.
11:18 Druhý trockista oznamuje úspěch své taktiky proti anarchistům. Svým představeným je vypeskován za to, že tak učinil bez porady s ÚV SOP, čímž se dopustil partyzánštiny hodné leda neuvědomělého áčkaře.
11:35-13:20 Báckomando v odvetu za zmlácení svých provokatérů ukázkově vytlouká všechny pražské McDonaldy a omylem i konkurenční KFC. Zaměstnanci se vzápětí modlí k Bakuninovi, aby seslal anarchisty nazpět, neboť ti nikdy nenapáchali tolik škody najednou.
13:00-13:35 Světové zpravodajské agentury hlásí, že v Praze nastala anarchie.
13:04 Zpravodajství probouzí prvního z anarchistů do tvrdé reality, že tu revoluci někdo udělal bez něj.
13:54 V horku těžce zpocení členové báckomanda svlékají svá brnění a s pocitem dobře vykonané práce jdou relaxovat do ZOO, kde se v pavilónu paviánů cítí jako mezi svými.
14:08 Na revoluční situaci zareagovala Svoboda zvířat, proniká do ZOO a otvírá klece.
14:58 Relaxující báckomando je sežráno lvy.
15:20 Lvi zvracejí.
15:42 Většina anarchistů se postupně vytrácí ze svých domovů - každý s jedním prakem, jedním molotovem, jednou lahví piva a třemi dlažebními kostkami ve futrálu od houslí.
15:51 Anarchisté Pavel P. a Jindřich L. si pod pohrůžkou násilí vynucují vstup do budovy České televize, přerušují vysílání kabaretního pořadu a čtou tam texty rezolucí O sociálním anarchismu, O politickém squattingu a Za racionální chápání světa.
16:02 Několik anarchistů obsazuje jeden z pražských parníků.
16:19 Parník je zakotven naproti Úřadu vlády.
16:20 Je přečteno ultimátum: Pokud se vláda nevzdá moci, bude použito všech dostupných prostředků, včetně palby proti budově. Ministři nereagují. Dosud se válejí smíchy pod dojmem z vystoupení Pavla P. a Jindřicha L. v ČT.
16:24 Na protější nábřeží dorazily skupinky trockistů a stalinistů. Shodně prohlašují, že anarchisté rozhodně nemají copyright na svrhávání vlády útokem z parníku. Když dojde řeč na to, kdo ten copyright vlastně má, obě skupinky se do sebe zuřivě pouštějí.
16:31 O napjaté situaci u Úřadu vlády se dovídá Klub Za starou Prahu. Okamžitě svolává své přívržence.
16:54 Davy rozlícených příznivců Klubu Za starou Prahu vnikají na Úřad vlády, vyhazují ministry a na budově vyvěšují bílý prapor, aby předešli devastaci této památky anarchistickými praky. Konzervativní část památkářské obce později kritizuje tu skutečnost, že ministři byli vyhozeni dveřmi, neboť se jedná o frapantní porušení starodávné pražské tradice.
17:33 Anarchisté pronikají na velitelství Útvaru rychlého nasazení (URNA). Ondřej S. přednáší o tom, jak centralizovanou represívní složku státní moci přetvořit v ukázkovou anarchistickou milici.
18:00 Václav K. přednáší z Hradu v přímém přenosu projev o potřebnosti neviditelné ruky anarchie. Během následujících dvaceti minut se o jeho přízeň uchází přes dvacet humoristických divadelních souborů, a to od předních pražských profesionálů po vesnická ochotnická seskupení.
18:17 Překotný vývoj se internacionalizuje. Německé anarchistické organizace se urychleně sešly, aby projednaly vliv pražských událostí na revoluční vření v Německu. Začátek revoluce je stanoven na 10:00 hodin následujícího dne. Zpráva se šíří rychlostí e-mailů a mobilních telefonních sítí.
18:38 Dramatik a někdejší prezident Václav H. se pokouší najít v hloubi svého archívu svůj spisek Moc bezmocných, doufaje, že z něj vyčte, proč se v ulicích děje to, co se v nich děje.
19:04 URNA získává čestný titul "Bojová jednotka Buenaventury Durrutiho".
19:33 URNA volí své nové anarchisticky samosprávné vedení.
20:04 Viktorie N. z FSA si sedá k jednomu z pražských splavů a hlasem plným žhavé revoluční vášně tam pěje "A las barricadas". Zdařile tak spojuje anarchistický internacionalismus s klasikou snad vůbec nejčeštější.
21:02 Velení německých represívních sil vyhlašuje mimořádná opatření. Téměř všichni policisté a osoby jim na roveň postavené jsou urychleně odesláni spát, aby byli svěží na náročné úkoly, jež budou muset plnit pravděpodobně následujícího dne odpoledne.

Den D+1

07:03 České vlastenecké skupiny pod vedením Tomáše K. žádají na policejních stanicích o pomoc při uskutečňování národně-sociální revoluce. Nové anarchistické osazenstvo fízláren je lstí naláká k důvěrným jednáním do cel předběžného zadržení, načež je pečlivě pozamyká.
10:03 Němečtí anarchisté vnikají takřka bez odporu na špatně střežené policejní stanice a během krátké doby je obsazují, majíce na rozdíl od svých českých soudruhů větší smysl pro dochvilnost a Ordnung.
11:05 Většina německých policistů má budíček.
11:35 České, moravské a slezské stalinistické a trockistické skupiny přijímají nabídku anarchistů a losují o správu českých, moravských a slezských skanzenů.
12:03 Většina německých policistů snídá.
12:30 Většina německých policistů odchází do služby.
13:00 Němečtí policisté nejsou schopni dostat se na svá pracoviště. Poté, co se pokoušejí vynutit si vstup házením dlažebních kostek a molotovů, vyřítí se ze dveří tlupa anarchistických těžkooděnců a zmlátí je. Nejagresívnější jedinci z řad fízlů jsou umístěni do cel.
14:02 Německý policejní prezident se obrací na Německý helsinský výbor se stížností na nepřiměřeně brutální zásah anarchistů.
15:06 Němečtí stalinisté navrhují vyvěšení vlajky s vercajkem na budově Reichstagu. Jsou však anarchisty odmítnuti s tím, že opakovaný fór už není fórem.
16:30-18:45 Německý helsinský výbor se marně snaží shodnout na tom, podle čeho lze posuzovat přiměřenost anarchistického zásahu, pokud zavládla anarchie a zákony přestaly platit.
18:30-20:33 Totéž se pokoušejí řešit i zástupci anarchistických organizací. Nakonec dospějí k závěru, že uctivá omluva zmláceným fízlům nic nestojí. Platí to zejména o proslulých anarchistických militantech z berlínského Kreuzbergu, kteří si teprve teď uvědomili, že tvrdý postup, který by snad byl legitimní proti silnějšímu a podstatně lépe vyzbrojenému soupeři, je poněkud unfair proti oponentům, kteří si teprve jdou do práce pro služební zbraně.

DNI D+2 AŽ D+148

Postupné vypuknutí a vítězství anarchistických revolucí v dalších zemích.

DEN D+4

08:00 - 15:54 Sjezd známých i méně známých anarchistických militantů z berlínského Kreuzbergu. Delegáti konstatují, že anarchie slavně zvítězila, v důsledku čehož tato světodějná ideologie už bohužel neskýtá mnoho příležitostí k té správné militantní zábavě v ulicích. Skupina se rozpadá na umírněnější a militantnější křídlo. První z nich se shání po nevládkách, které by poskytly grant na vybudování cvičiště, kde by bylo možno militantně řádit bez působení škod na anarchisticky-samosprávném majetku. Druhé s bolestí v srdcích opouští anarchistický kolorit a posiluje řady fanoušků FC Hertha Berlin.

DEN D+8

13:35 Senátor za US-DEU Jan R. přináší do nakladatelství FSA na disketě počítačopis své vzpomínkové knihy BYL JSEM U KOŘENŮ NYNĚJŠÍ REVOLUCE ANEB MÉ VZRUŠUJÍCÍ DOBRODRUŽSTVÍ VE SQUATU NA KAVČÍCH HORÁCH.

DEN D+10

09:12 Známý amatérský badatel v oblasti politického radikalismu Radim Š. přináší do nakladatelství FSA na disketě počítačopis své nové knihy VYBOJOVALI NAŠI ŠŤASTNOU SOUČASNOST ANEB PORTRÉTY NEJSLAVNĚJŠÍCH REVOLUCIONÁŘŮ.
15:06 Na pultech knihkupectví se objevuje kniha OHROŽUJÍ NAŠI ŠŤASTNOU SOUČASNOST ANEB PORTRÉTY NEJNEBEZPEČNĚJŠÍCH EXTREMISTŮ od Radima Š. vydaná nakladatelstvím Mladá fronta.

DEN D+149

09:11 hod. Newyorského času. Dezorientovaný pilot jednoho z letadel vládní letky USA nezvládl stroj a dopadl na jeden z newyorských squatů. Neštěstí se bohužel neobešlo bez ztrát na životech a rozsáhlých materiálních škod.
10:14 Lidé v okolí neštěstí spontánně povstávají proti režimu.
11:09 Na internetové konferenci anarchistických organizací USA je otevřeno téma vyhlášení války státnímu terorismu vlády USA.
13:13 Povstalci obsazují Pentagon.
13:26 Anarchistická internetová konference schvaluje návrh uskutečnit protiteroristickou operaci a začíná rokovat o jejím názvu.
14:19 Povstalci obsazují Bílý dům.
16:12 Anarchistická protiteroristická operace dostává název Trvalá anarchie.
16:55 Poslední vládní letadlo USA přistává na letišti v Havaně. Donald R. a George B. žádají Fidela C. o politický azyl. Ten odmítá s tím, že jeho cela už je značně přeplněna a další hlavoun už by se do ní při nejlepší vůli nevešel. Doporučuje proto návrat do USA a využití azylových služeb Alcatrazu nebo Sing Singu.
17:41 Anarchisté vyrážejí do ulic.
19:14 Řádně zvolení delegáti anarchistických organizací vstupují do Bílého domu a slavnostně na něm vztyčují černorudou vlajku.

DEN D+155

Sjezd všech anarchistických internacionál. Je konstatováno, že anarchie zvítězila. Zároveň je vyhlášen celosvětový pětidenní smutek. Z toho jeden den je zasvěcen všem obětem všech revolučních bojů a zbývající čtyři památce práva vymlouvat se na nepřízeň vykořisťovatelských režimů, neb od nynějška si za všechno můžeme sami.
Poznámka: A teď si snad za to nemůžeme?
Verze pro tisk 15.7.2003 redigoval Miloš Hlávka

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy