Anarchistická federace

Úvodní setkání zdravotnické skupiny

Praha, 19. března 2014

Od 19:00
Infocentrum Salé (Orebitská 14, Praha 3 – Žižkov)

Na radikálních demonstracích v zahraničí jsou pravidelně přítomny skupiny „pouličních zdravotníků,“ zpravidla z řad anarchistů. Jde o organizované skupiny aktivistů a aktivistek trénovaných v první pomoci a urgentní medicíně, kteří jsou schopni přímo na místě ošetřit raněné.
Má to svou logiku. Kromě toho, že při pouličních protestech často nemusí být státní lékařská pomoc okamžitě dostupná, jde o projev autonomie protestního hnutí, které tím vytváří své vlastní paralelní struktury. Autonomní skupiny první pomoci mohou nabídnout konkrétní pomocnou ruku také dalším protestním hnutím a v neposlední řadě může jít o jeden ze zcela konkrétních způsobů, kterým mohou anarchisté přispět v případě masového povstání typu Řecka, Ukrajiny nebo Bosny.
Toto úvodní setkání má za cíl dát dohromady zájemce a zájemkyně, kteří by se chtěli podílet na fungování takové skupiny v Praze. Na úvodním setkání bude představena myšlenka a koncept, teoretické i praktické zázemí a proběhne první „demo“ trénink základů první pomoci. Výsledkem setkání by měla být skupina, která se bude pravidelně scházet, trénovat a vzdělávat v první pomoci a urgentní medicíně a jednoho dne třeba i působit v praxi.
Vítáni jsou i naprostí laici bez zdravotnických znalostí.

http://sale.s.cz/index.php?clanek=akce&akce=433

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy