Anarchistická federace

Promítání: Cestovní mapa k apartheidu,

Brno, 25. února 2014

Zveme vás do Brna na promítání dokumentárního filmu Cestovní mapa k apartheidu (Roadmap to Apartheid), které se koná v úterý 25. února od 18:30 v kavárně Tři ocásci, Gorkého 37, Brno. Po filmu následuje debata, promítání fotek z Palestiny a informace o možnostech cestování po Palestině. Událost na facebooku zde.

Cestovní mapa k apartheidu (Roadmap to Apartheid)
Režie: Ana Nogueira, Eron Davidson, USA, 2012. Anglicky, arabsky a hebrejsky s českými titulky. 95 min.

Jihoafrická režisérka Ana Nogueira a izraelský režisér Eron Davidson zkoumají ve společném dokumentu analogie jihoafrického apartheidu a apartheidu na palestinských územích.

Přestože se nejedná o dokonalou analogii, poskytuje režisérům vhodný rámec pro debatu o úskalích, kterým čelí Izraelci i Palestinci. Film porovnává různé zákony a nástroje používané jak Izraelem, tak Jižní Afrikou v době apartheidu.

Cestovní mapa k apartheidu je historickým dokumentem o vzestupu a pádu apartheidu v Jižní Africe, ale také filmem poukazujícím na to, proč obyvatelé Palestiny cítí, že žijí v systému apartheidu a proč se s jejich názorem ztotožňuje stále více lidí na světě.

http://ism-czech.org/2014/02/17/pozvanka-na-promitani-cestovni-mapa-k-apartheidu-utery-25-unora-od-1830-kavarna-tri-ocasci-brno/
Verze pro tisk 18.2.2014

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

Punx against Putin

28. 5. 2024, Praha

Benefice pro Solidarity Collectives …(více)