Anarchistická federace

Promítání: Cestovní mapa k apartheidu

Praha, 14. ledna 2014

Více než měsíc od skonu bojovníka proti systému apartheidu Nelsona Mandely vás zveme na promítání filmu Cestovní mapa k apartheidu (Roadmap to Apartheid), které proběhne v úterý 14. ledna od 19:00 v café V lese (Krymská 12, Praha 10 – Vršovice). Po filmu bude následovat debata.

Cestovní mapa k apartheidu (Roadmap to Apartheid) Režie: Ana Nogueira, Eron Davidson, USA, 2012. Anglicky s českými titulky. 95 min.
Jihoafrická režisérka Ana Nogueira a izraelský režisér Eron Davidson zkoumají ve společném dokumentu analogie jihoafrického apartheidu a apartheidu na palestinských územích.
Přestože se nejedná o dokonalou analogii, poskytuje režisérům vhodný rámec pro debatu o úskalích, kterým čelí Izraelci i Palestinci. Film porovnává různé zákony a nástroje používané jak Izraelem, tak Jižní Afrikou v době apartheidu.
Cestovní mapa k apartheidu je historickým dokumentem o vzestupu a pádu apartheidu v Jižní Africe, ale také filmem poukazujícím na to, proč obyvatelé Palestiny cítí, že žijí v systému apartheidu a proč se s jejich názorem ztotožňuje stále více lidí na světě.

http://ism-czech.org/2014/01/08/pozvanka-na-promitani-cestovni-mapa-k-apartheidu-utery-14-ledna-od-1900-cafe-v-lese-praha/

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

11. Anarchistický festival knihy

25. - 26. 5. 2024, Praha

publikace / přednášky / workshopy / debaty …(více)