Anarchistická federace

Vzpomínkový koncert na zavražděné antifašisty

Praha, 17. ledna 2014

Koncert Nezapomeneme! Neodpustíme!
Zahrají: Mister X, Zlá krev

Klub 007 Strahov
Vstup 161,-

Říct, že Mister X jsou jednou z mála běloruských streetpunkových kapel, by byl trochu eufemismus – v Bělorusku žádná jiná podobná kapela nefunguje. Streetpunkoví solitéři odehráli první koncert v roce 2003, do dneška mají na kontě šest nahrávek, včetně EP Не отступай никогда (Nikdy se nevzdávej), které vydali na památku Feodora Filatova, moskevského antifašistického skinheada, kterého v roce 2008 náckové ubodali před jeho vlastními dveřmi. Ač kapela koncertuje především v Bělorusku, na Ukrajině nebo v Rusku, jednou bylo možné ji vidět i na pražské Miladě. Poslední velký koncert odehráli na konci listopadu s The Oppressed a What We Feel. Kapela samotná aktivně podporuje běloruské antifa hooligans MTZ Ripo. V posledních letech často klademe důraz na kapely z Východu, které mají co říct, a to jak texty, tak především postoji a přístupem. Mister X jsou rozhodně jednou z nich.

Zlá krev je novou krví v žilách lidí, kteří dřív působili v Edelweiss Piraten. Tedy kapele, která byla důležitá pro formování české antifašistické scény na začátku tisíciletí. Úderný HC/punk, který si můžete pamatovat z alba Pořád dole, je slyšet i v aktuálním materiálu, který vyjde na společném albu se slovenskými Rozpor.

Večer je koncipován především jako vzpomínkový koncert na zavražděné antifašisty a antifašistky. Datem se váže k vraždě Jana Kučery z Příbrami, od které v lednu uplyne šest let. Ale jsou tu i další případy, které zaslouží pozornost – několik případů z ruské scény nebo francouzský antifašista Clément Méric.

http://www.antifa.cz/content/17-1-2014-koncert-nezapomeneme-neodpustime-l-mister-x-l-zla-krev-l-praha-l-club-007-strahov-

leták

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy