Anarchistická federace

Promítání: Mladý hrdý nácek

Praha, 7. listopadu 2011

Cross club, Plynární 23, Praha
Od 19:30

Kvůli technickým problémům jsme byli nuceni posunout promítání dokumentu Mladý hrdý nácek na 7.11.2011, za což se dodatečně omlouváme:

Iniciativa Ne rasismu! vás zve na promítání dokumentu Mladý hrdý nácek

Tento film byl již v rámci našeho Filmového klubu promítán, považujeme jej však za natolik zajímavý a kvalitně natočený, že jsme se ho rozhodli promítat znova, což potěší především ty, kteří se na jeho první promítání vzhledem k velkému zájmu vůbec nedostali.

"Reportér David Modell strávil několik měsíců po boku vlivného člena extremistické Britské národní strany Marka Coletta. Tento univerzitní student hovoří o svých sympatiích k nacistickému Německu i k jeho vůdci. Prohlašuje, že by raději žil ve 30. letech v Hitlerově říši než v mnoha současných městech demokratického království, a své proslovy prokládá nenávistnými rasistickými poznámkami.

Skutečně otevřený je však pouze tehdy, když se domnívá, že je kamera vypnuta. Na základě nařčení ze sympatií k nacistickým idejím se strana tohoto charismatického muže veřejně zříká. Režisér ale sleduje další události a dostává se pod povrch praktik politiků. Odhaluje, že celá tato aféra vedla pouze k posílení volebních šancí krajní pravice. Spřízněnost vedení Britské národní strany s Markem Colettem trvá, stejně jako neustává jeho příprava na post předsedy mladých nacionalistů.

Před očima diváka se odehrává nejen šokující ukázka politických a mediálních machinací, ale hlavně je tu vykreslen děsivý portrét muže, který dokazuje, že nebezpečné ideje neztrácejí svou působivost ani potom, co se staly příčinou a základem rozsáhlé genocidy. Latentní násilí ve společnosti je stále živé."

http://nerasismu.cz/udalosti/promitani-mlady-hrdy-nacek-0

leták

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

11. Anarchistický festival knihy

25. - 26. 5. 2024, Praha

publikace / přednášky / workshopy / debaty …(více)