Anarchistická federace

Píšou jinde : Slávističtí chuligáni na vodě

Toto je kopie článku uveřejněného na antifa.cz.
Postrádá obrázky, formátování a zejména mohla být mezičasem aktualizována. Pokud možno, přečtěte si jej z originálního zdroje, prosím:
https://antifa.cz/content/slavisticni-chuligani-na-vode

Během víkendu proběhla médii zpráva o rvačce „vodáků a místních“ v Sokolově. Poměrně záhy bylo jasné, že nešlo o rvačku, ale spíše o jednostranné napadení, že nešlo o místní, ale o místní Romy, a otázkou zůstávalo pouze to, jestli útočníky byli skutečně háčci, zadáci a porceláni, nebo někdo jiný.

Nebudeme vás dlouho napínat, odpověď je poměrně jednoduchá – ani tentokrát předtucha nezklamala. Skuteční útočníci se rekrutují z řad chuligánů pražské Slavie.

Není to tak dávno, co jsme o poměrech na Slávii psali v souvislosti s rasistickým bannerem, jehož fotografie oblétla přinejmenším celou Evropu. Upozorňovali jsme na to, že v současné době už slávistická chuligánka není zdrojem krajně pravicových aktivistů, jako tomu bývalo v minulosti. Neznamená to ale, že mezi slávistickými chuligány není řada pivních (i když v tomhle případě spíše vodních) rasistů, kterým stačí k násilí odlišná barva pleti.

Základem kvalitní letní zábavy je pro tuto sortu ultras a chuligánů vyrazit na vodu, ožrat se, močit v nádražní hale, napadat děti a zlomit ruku padesátileté ženě. A samozřejmě – nezapomenout se u toho fotit. Například ve vlaku do Sokolova.
Slávisti na vodě (ve vlaku...). Zleva: Ondřej Šmejkal, Jan Tvrdek, Michal Valášek, Filip Sedlák, Suschi.Slávisti na vodě (ve vlaku...). Zleva: Ondřej Šmejkal, Jan Tvrdek, Michal Valášek, Filip Sedlák, Suschi.

Na fotografii jsou v zásadě samé známé firmy, pohybující se v prostředí slávistických hooligans. Vezmeme to zleva. První je Ondřej Šmejkal. Ten se v minulosti nebál ani politických akcí. Psali jsme o něm už v roce 2016 v článku o střetu v Thunovské ulici, kde se po boku hlavních tváří tehdy ještě aktivní skupiny Pro-Vlast (případně zde) účastnil útoku na protirasistickou demonstraci. Stejná skupina později tentýž den zaútočila na Sociální centrum Klinika, které se pokusila zapálit. V současné době je Ondřej aktivní slávistický chuligán, který trénuje box v Rebel gymu bývalé pornohvězdy Roberta Rosenberga a MMA v PriMMAt gymu. V PriMMAt gymu se potkává s Janem „Karlosem“ Králíkem, bývalým členem Pro-Vlast, se kterým se účastnil již míněného střetu v Thunovské ulici. A trénuje je tam Pavel Bechtold, bývalý člen Youngsters, chuligánské skupiny na Slávii, generačně předcházející Sešívané mládeži.
Společná fotka z PriMMAt gymu. Ondřej Šmejkal v horní řadě čtvrtý zleva.Společná fotka z PriMMAt gymu. Ondřej Šmejkal v horní řadě čtvrtý zleva. Po jeho levici Pavel Bechtold a zcela vlevo Jan „Karlos“ Králík. „Humorné“ tričko KKK po Šmejakolvě pravici je už jen třešnička na dortu.

Vedle Šmejkala v námořnické čepici a s plechovkou Krušovic sedí Jan Tvrdek. Podle lidí ze Sokolova byl ve střetu poměrně aktivní.
Jan Tvrdek (s kytarou) s kamarády ze Slávie. Ondřej Šmejkal zcela vlevo.Jan Tvrdek (s kytarou) s kamarády ze Slávie. Ondřej Šmejkal zcela vlevo.

Vedle něj s plechovkou Plzně sedí, nám dobře známý, Michal Valášek. O Valáškovi jsem psali v posledním článku o Slávii, kde jsme ho označili za jednoho z posledních politicky aktivních slávistických chuligánů. I on se, stejně jako Ondřej Šmejkal, v minulosti zúčastnil útoku v Thunovské ulici, má podmínku za napadení člověka černé pleti a jako jeden z mála tvrdého jádra Slávistických fanoušků se například účastnil demonstrace na Staroměstském náměstí proti covidovým opatřením. Vedle toho se věnuje bojovým sportům a má za sebou dva zápasy v IAF, poslední z nich před týdnem. Nechyběl ani 26. června na akci Redneck Fight. Tedy „netradičního“ turnaje bojových sportů, který zorganizoval Zdeněk Pernica, přezdívaný Gauny, zakladatel Slušných lidí (další informace), dříve napojený na brněnský neonacistický chuligánský gang JKG. O tomto turnaji obsáhle referoval i druhdy významný server českých chuligánů hooligans.cz.
Michal Valášek na Redneck fight.Michal Valášek na Redneck fight.

Vedle Valáška sedí s Braníkem Filip Sedlák. O něm jediném žádné informace nemáme. (Pokud o Filipovi víte něco pikantního, tak nám dejte vědět na náš email.)

Poslední na fotografii, zcela vpravo s ciderem „za kloboukem“, je slávistický chuligán přezdívaný Suschi. Dříve šlo o aktivního chuligána, který se ale dostal do potíží se zákonem a v současné době příliš aktivní není.

Kromě lidí na fotografii se rvačky v Sokolově účastnilo dalších asi deset lidí. Z nich uvedeme už jen jedno jméno, kterým je Václav Bujok. Toho spojuje s partou na fotografii, kromě chuligánství na Slávií, jedna věc. Poker. Poker profesionálně hraje jak Jan Tvrdek, Michal Valášek, tak právě i Bujok.
Vašek Bujok s politickými postoji v minulosti také neměl problémy.Vašek Bujok s politickými postoji v minulosti také neměl problémy.

Po debatách kolem chuligánského banneru „Kamara – just a nigger“, jak je to na Slávii s rasismem, je tohle další chuligánské plivnutí do tváře vlastního klubu. Což ovšem není nijak překvapivé. Jak ví každý chuligán „Fotbal je jen záminka“ a na klubu těmto lidem ve skutečnosti nezáleží.

Část konfliktu v Sokolově. Mezi chuligány je dobře vidět Ondřej Šmejkal, na chvilku i Martin Valášek.

Verze pro tisk 27.7.2021 antifa.cz

Píšou jinde

Odkazy