Anarchistická federace

Píšou jinde : Mnoho bojů za život, jedno srdce v boji!

Toto je kopie článku uveřejněného na blackseeds.net.
Postrádá obrázky, formátování a zejména mohla být mezičasem aktualizována. Pokud možno, přečtěte si jej z originálního zdroje, prosím:
http://blackseeds.net/2021/06/11/mnoho-boju-za-zivot-jedno-srdce-v-boji/

Zdravíme soudružky,

blíží se velké dobrodružství. Zapatistická posádka na palubě lodi la Montaña (Hora) právě přeplouvá oceán, aby přistála na severním pobřeží Atlantiku a přidala se k bojům zdola a nalevo v různých koutech Evropy.

 

Od té doby, co zapatistky svou návštěvu ohlásily, se v různých částech „té další“ Evropy společně organizujeme, ať už jako početné organizace, feministické kolektivy nebo zkrátka samy za sebe, abychom na evropské úrovni vytvořily prostor, kde se mohou setkat ženy, trans a nebinární lidé, které spojují stejné boje.

Rády bychom vás pozvaly na setkání „Muchas luchas para vivir, un mismo corazón para luchar! Encuentro de mujeres, personas trans, inter y no binarias en la otra Europa“ (Mnoho bojů za život, jedno srdce v boji! Setkání žen, trans, inter a nebinárních lidí v „té další“ Evropě), kde my, ženy a další, připravíme svá srdce k tanci ve společném rytmu a ve všech jazycích budeme sdílet inspiraci, kterou je pro nás radostná a důstojná rebelie zapatistek.

 

V prostorných stanech a pod širým nebem uspořádáme dílny, diskuzní panely, shromáždění,  taneční party a debaty, kde se budeme společně učit, číst si a poznávat se.

Na stejné dny jsme pozvaly i naše zapatistické soudružky, zatím ale nevíme, zda budou moct dorazit. Rozhodly jsme se toto setkání zorganizovat, i když nevíme, zda bude jejich účast možná, protože se potřebujeme také poznávat mezi sebou a podělit se o různé boje, které vedeme jako ženy, trans a nebinární lidé. 


Kde a kdy: v  la ZAD Notre Dame des Landes poblíž Nantes na severozápadě Francie, 10. a 11. července. Setkání není smíšené. To znamená, že je otevřené všem kromě cis mužů, i když někteří budou zapojeni do logistických příprav. V rámci setkání bude prostor pro děti a zúčastnit se v doprovodu mohou také kluci do 12 let.

Organizace je rozdělená do čtyř sekcí:

-finance (finanzas)

-program (programa)

-logistika (logística)

-propagace a komunikace (difusión y comunicación)

Pokud se chcete do organizace zapojit, pošlete e-mail na comision-genero-eu@riseup.net a do předmětu napište název sekce, vaše návrhy na dílny a jiné aktivity nebo zda přihlašujete jedince či skupinu.

Všechny vaše návrhy očekáváme s rebelskou radostí!

My, co zasíváme „tu další“ Evropu. 

Verze pro tisk 14.6.2021 blackseeds.net

Píšou jinde

Odkazy