Anarchistická federace

Píšou jinde : Zapatistická autonomie

Toto je kopie článku uveřejněného na blackseeds.net.
Postrádá obrázky, formátování a zejména mohla být mezičasem aktualizována. Pokud možno, přečtěte si jej z originálního zdroje, prosím:
http://blackseeds.net/2021/03/30/zapatisticka-autonomie-deskova-hra/

Informace k benefiční deskové hře

Hra je založená na spolupráci namísto soupeření, společně usilujeme o dosažení třinácti zapatistických požadavků: půda, práce, bydlení, strava, zdraví, vzdělání, demokracie, svoboda, spravedlnost, nezávislost, mír, informace a kultura.

Abychom jich dosáhli, musíme se dohodnout, jakým způsobem budeme spravovat caracoly, a společně čelit hrozbám: útokům zlé vlády a paramilitárních skupin, megaprojektům, přírodním katastrofám, militarizaci..

Dynamika hry spočívá v rozhodování ohledně dělby práce a nakládání se zdroji v rámci jednotlivých caracolů, v zajišťování vlastní obživy, zdravotní péče, vzdělávání atd., dosáhnutí třinácti požadavků s omezenými zdroji (v tom tkví náročnost hry) a ve vzájemné podpoře mezi jednotlivými hráči / hráčkami, která symbolizuje spolupráci mezi caracoly.

Hra je navržená Pablem Garaizarem, autorem her Moon a Archers of Nand, a graficky zpracovaná mexickým umělcem známým jako Gran Om.

Balení bude obsahovat instrukce v různých jazycích včetně češtiny.

Veškerý zisk z prodeje (přibližně 26€ za kus) bude použit na financování zapatistické cesty "Za život."

Jak si můžete hru objednat:

    Napište na email blackseeds@riseup.net. Uveďte počet kusů her, své jméno, telefon a zda si hru vyzvednete v Praze (Roleta39), v Brně (3 Ocásci), či vám ji pošleme přes zásilkovnu (uveďte adresu pobočky)
    Do konce dubna uhraďte částku 40€ (podle aktuálního kurzu cca 1050,-) na účet 2801955025/2010. Do poznámky pro příjemce prosím napište "Hra - jméno, na které jste hru objednávali v mailu". Pokud chcete hru zaslat přes zásilkovnu, k částce připočítejte 70Kč.
    Hry by do Čech měly fyzicky dorazit během května / června. Ozveme se vám mailem nebo telefonicky.

¡Viva la autonomía zapatista!

Verze pro tisk 31.3.2021 blackseeds.net

Píšou jinde

Odkazy