Anarchistická federace

Píšou jinde : Ostrava: Anarchisté vybrali pro FNB Minsk přes 11 000 kč

Toto je kopie článku uveřejněného na oafed.noblogs.org.
Postrádá obrázky, formátování a zejména mohla být mezičasem aktualizována. Pokud možno, přečtěte si jej z originálního zdroje, prosím:
https://oafed.noblogs.org/post/2021/02/10/ostrava-anarchiste-vybrali-na-beloruske-soudruhy-pres-11-000-kc/

Velkým úspěchem skončila v Ostravě solidární přímá akce aktivistek a aktivistů z anarchistického a antiautoritářského prostředí. Na pokutu pro členy a členky Food not bombs Minsk se vybralo 11 460 kč.

Akce probíhající ve dnech 3. – 5. února spočívala v přípravě veganských burgerů, jejichž finanční výtěžek měl putovat do Běloruska. I přesto, že se burgery z obav před policejní represí připravovaly na neveřejném místě a zájemci si museli místo předání zjistit přes ostravskou skupinu FNB, zájemců a zájemkyň byly desítky. Pro ty, kteří se nemohli pro burger zastavit, bylo jídlo rozváženo na kole přímo domů.

Díky solidaritě se vybrala tak vysoká částka, že zcela pokryje pokutu, kterou běloruský stát členům a členkám FNB Minsk uložil.

Je vidět, že mezinárodní solidarita neprivilegovaných má obrovskou moc a podobné akce ukazují, že jiný svět je možný – tedy postavený nikoli na zisku a útlaku, ale na solidaritě a svobodě.

Verze pro tisk 11.2.2021 oafed.noblogs.org

Píšou jinde

Odkazy