Anarchistická federace

Sjezd ČSAF

ČSAFV sobotu 7. dubna proběhl další ze sjezdů Československé anarchistické federace (ČSAF), tentokrát pod organizační záštitou skupiny ČSAF Východ. Dle stanov organizace se řádné sjezdy konají vždy dvakrát do roka.

Po úvodních referátech o stavu, proběhlých i plánovaných aktivitách jednotlivých místních skupin se přešlo k projednávání činnosti páteřních pracovních skupin, jejichž činnost je nezbytná pro zajištění chodu federace. Vedle místních skupin Praha, Střed, Východ, Plzeň, Brno, Olomouc, Ostrava a Sever vznikla nyní také skupina ČSAF Liberec. Zahraniční sekretariát přinesl aktuální informace ohledně dění v rámci Internacionály anarchistických federací a chystaného kongresu, který se bude konat během srpna společně s mezinárodními anarchistickými dny ve Švýcarsku.

Kolektiv Nakladatelství ČSAF představil přehled nově vydaných publikací a nastínil výhled do nejbližší budoucnosti. Bylo kvitováno, že se daří bez problémů dodržovat plánované termíny vydávání jednotlivých publikací, především pak periodik A3, Existence a Klíčení. Diskutována byla příprava příležitostně vydávaného zpravodaje Zdola, který by měl být k dispozici koncem dubna pro potřeby prvomájových akčních dnů.

Samostatně byl zhodnocen workshop určený novým členům, zájemcům o členství a sympatizantům, který se poprvé konal v lednu v Liberci. Své aktivity za poslední měsíce představila pracovní skupina ABC při ČSAF.

Druhá polovina sjezdu byla věnována akčnímu plánování. Zde se projednávalo především konkrétní zapojení členů a členek ČSAF do větších akcí, jako budou například odborářská demonstrace 21. 4. v Praze, prvomájové akční dny v Praze, Antisystema 12. 5. v Plzni či ProtestFest 26. 5. v Brně.
Verze pro tisk 13.4.2012 ČSAF

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

Punx against Putin

28. 5. 2024, Praha

Benefice pro Solidarity Collectives …(více)