Nebudu zabíjet své bratry!

Včera jsme informovali o rozsáhlých protiválečných protestech, které se konaly po celém Rusku v neděli 6. února, nyní přinášíme zprávu o dalším protiválečném aktu, jenž se zaměřil na rekrutování vojáků do ruské armády.

V městě Luchovicy v Moskevské oblasti byla zapálená náborová kancelář. Zpráva s videem byla zveřejněna na telegramovém účtu ВатаХантеры (https://t.me/vatahunt/1557). Útočník v noci namaloval na bránu vlajku Ukrajiny a připsal k ní nápis „Nebudu zabíjet své bratry!“ Poté rozbil několik oken a naházel do nich zápalné lahve.

Cílem bylo zničit osobní spisy branců z tohoto okresu a zabránit tak jejich mobilizaci. Zpráva obsahovala i následující vzkaz:

„Doufám, že neuvidím své spolužáky v zajetí nebo na seznamech mrtvých. Myslím, že by se to mělo rozšířit. Ukrajinci budou vědět, že lidé v Rusku za ně bojují, ne všichni se bojí a ne všem je to jedno. Naši protestující by se měli inspirovat a jednat rozhodněji. A to by mělo ještě více zlomit ducha ruské armády a vlády. Ať ti zmrdi vědí, že je jejich vlastní národ nenávidí a že je vyhladí. Brzy jim začne hořet půda pod nohama, peklo je čeká i doma.“

VIDEO: