Nikdo ho postrádat nebude

V pátek 3. ledna nad ránem zabily v Iráku americké ozbrojené síly za použití dronu generála Kásima Sulejmáního – vrchního velitele tajných operací Íránských revolučních gard, vůdčího představitele politiky Teheránu v regionu a zřejmě nejznámějšího íránského generála vůbec. Na tuto událost obratem reagovali komentátoři po celém světě, nás ale zajímá především pohled tamních anarchistů a anarchistek. Anarchist Era Collective (komunita anarchistů z Íránu a Afghánistánu, kteří působí uvnitř i vně svých zemí) vydali obratem k tomuto atentátu následující prohlášení.

Prohlášení k atentátu na íránského státního teroristu

Kásim Sulejmání dlouhodobě trýznil lidi. Gratulujeme všem, kdo přežili zločiny, které páchal na Blízkém východě, zejména v Sýrii, Iráku a Jemenu. I když jsme rádi, že svět opustil tento válečný zločinec, vyjadřujeme tímto silný nesouhlas s možnou válkou (mezi americkým státním terorismem a íránským státním terorismem).

Před několika hodinami byl Kásim Sulejmání, jeden z nejvyšších vojenských představitelů Íránského státu pracovně odpovídající za blízkovýchodní region, zabit v Bagdádu na přímý rozkaz Donalda Trumpa.

Kásim Sulejmání vedl genocidní politiku a zabil tisíce mužů, žen a dětí v konfliktech v Sýrii, Iráku a Jemenu. Vedl vojenské operace pro Assada a verboval afgánské uprchlíky v Íránu, včetně dětí, které pak posílal na smrt do syrské občanské války. Tento státní atentát byl Spojenými státy jasně proveden v zájmu znovuzvolení Donalda Trumpa a tento akt nebyl a nebude v zájmu lidí žijících na Blízkém východě.

Přes všechen poprask, který islámský režim v Íránu dělá kolem schopností svých bezpečnostních složek, vidíme, že ve skutečnosti není schopen zajistit bezpečnost ani těch nejvýše postavených. A Kásim Sulejmání byl zabit ihned, jakmile se Spojené státy rozhodly ho odstranit.

Na jednu stranu je teď zjevnější krutost zločinného islámského režimu, na druhou se ještě zřetelněji projevila zkaženost amerického státního terorismu, kterému nezáleží ani na životě svých vlastních občanů, ani na životě lidí žijících na Blízkém východě – kdyby na nich totiž opravdu záleželo, íránští státní teroristé mohli být vypátráni už dávno.

Připomínáme, že v současnosti Blízký východ formují války, krveprolití, vysídlení a hladomory, a to kvůli náboženským fanatikům a teroristům na jedné straně a vměšování se zahraničních kapitalistů a podporovatelů konkrétních subjektů (východní a západní imperialismus) na straně druhé.

Doufáme, že budou všichni tito náboženští teroristé co nevidět zabiti a tyto zločinné státy zničeny, aby lidé na Blízkém východě mohli opět žít v míru a blahobytu.

Anarchist Era Collective
3. ledna 2020

 

Zdroj:
http://asranarshism.com/1398/10/14/the-anarchist-era/