Každý stát, který se obrátí proti lidem, nakonec prohraje!

Turecký stát zahájil novou válku prostřednictvím osvědčených metod – nenávistí, tanky, děly, stíhačkami a bojovými letouny. V zemi, kde žijeme, se parlament, který po změně na „prezidentský“ systém nikdy skutečně nefungoval, okamžitě rozhodl pro válečné řešení. Ruce poslanců jednoznačně hlasovaly pro válku. Ti, kteří při každé příležitosti hlásali, že „Erdoğan vede 80 milionů lidí do neštěstí“, tentokrát s podpořením války vůbec neváhali.

Válka o ovládnutí syrského území trvá necelých deset let a všichni, kteří do tohoto konfliktu kdy vstoupili, se nyní tváří, že s vypuknutím války a jejím šířením nemají nic společného.

S novou misí se Turecko znovu rozhodlo okupovat cizí území pod záminkou „ochrany vlastní teritoriální integrity“. Hlavy států se nestyděly mluvit o míru v situaci, kdy za mírový proces označovaly násilí vedené jejich vlastními zájmy. Válečná operace nazvaná „Fontána míru“ zaměřená zejména na masivní letecké údery, začala. A to všechno přímo před očima států a veřejnosti „odsuzujících“ Turecko.

Zatímco USA stahují svá vojska, zároveň prohlašují, že tato nekonečná válka „pro ně končí“, a dodávají, že Turecko musí přijmout bojovníky ISIS, které Evropa nechce zpět.

Stát, který sledoval a připravoval masakry našich soudruhů a přátel v zemi, kde žijeme, se nyní stává strážcem ISIS. A to krátce před výročím jednoho z největších masakrů, 10. října, kdy došlo usmrcení stovky mírových demonstrantů. Tato válka je předzvěstí dalších masakrů.

Média kontrolovaná státem válku podporují. Zatímco ještě nedávno v rámci svého antiimigračního diskurzu kladla otázku „Co pohledávají Syřané v naší zemi?“, nikdy v médiích nezazní otázka: „Co dělají turečtí vojáci v Sýrii?“ Média, jejichž cílem by mělo být informování veřejnosti o faktech, pokračují ve válečném štvaní a ignorování masakrů. Média, která nemohou přinést žádné „zprávy“ kromě legitimizace turecké válečné politiky, pokračují ve svých lžích obalených do hrdinské rétoriky.

Všechny války vedené mocnostmi pro jejich vlastní zájmy jsou masakrem. Každá válka podporovaná nacionalistickou a militaristickou politikou je masakrem. Každá střela, každá bomba proti utlačovaným národům je útokem proti svobodě.

Každá válka proti svobodě je odsouzena k porážce.

Tuto válku nemohou vyhrát a nemohou ani ospravedlnit masakry, kterých se dopustí.

Každý stát, který se obrátí proti lidem, nakonec prohraje!

Devrimci Anarşist Faaliyet (Revoluční anarchistická akce)

Zdroj: https://anarsistfaaliyet.org/english/every-state-that-fights-the-peoples-will-lose/