Pohřeb Lorenza Orsettiho

Dne 23. června se ve Florencii konal pohřeb Lorenza „Orsa“ Orsettiho, kterému jeho spolubojovníci říkali Tekoşer. Posledního rozloučení se zúčastnily stovky lidí z různých měst a zemí, včetně jeho spolubojovníků z Rojavy. Pietní shromáždění proběhlo v Società di Mutuo Soccorso (Společnost vzájemné pomoci, důležité místo dělnického hnutí ve městě) ve čtvrti Rifredi, kde Lorenzo žil. Mezi mnoha vzpomínkami a poselstvími zazněla i pocta od Italské anarchistické federace – FAI.

Pocta Lorenzovi Orsettimu

Lorenzo Orsetti bojoval za svobodný svět, rovnost a solidaritu. Proto je v těchto dnech Italská anarchistická federace s jeho blízkými, s jeho přáteli a soudruhy.

Na Lorenza vzpomínáme jako na partyzána, internacionalistu a anarchistu.

Lorenzo nasazoval svůj život v Rojavě a Sýrii na podporu komplexního revolučního procesu, sevřeného mezi válčícími státy, a vždy se otevřeně hlásil ke svým ideálům. V souladu s těmito ideály se rozhodl přidat k anarchistické jednotce Tekoşîna Anarşîst. Jako mnoho jiných bojovníků ani Lorenzo nepadl v boji za nějakou vzdálenou věc. Zemřel, aby se revoluce mohla uskutečnit, aby se naše životy mohly změnit, aby se naše životy a náš svět zbavily vykořisťování, útlaku a patriarchátu. Tento nový svět vybudujeme i pro něj.

Soudruzi z Italské anarchistické federace – FAI