Black books

Co je Černá kniha (Black books)?

Má být především svobodným místem, kde by se každý měl cítit bezpečně. Protože víme, že bezpečný prostor ve světě založeném na vyloučení a nadvládě je jen iluze, chceme se zaměřit na témata a aktivity směřující k horizontálně uspořádané společnosti. V infoshopu můžete najít zajímavé knihy, časopisy, brožury, ziny apod. z různých oblastí. Černá kniha je místo pro přednášky, workshopy, promítání, diskuse, ale i pro setkávání se. Na programu se může podílet každý.

„Anarchistický infoshop“ neznamená uzavřený prostor pro anarchistky a anarchisty, ale místo, ve kterém je rozdílnost vítaná. Co zde vítáno rozhodně není, jsou jakékoliv projevy rasismu, sexismu, homofobie, transfobie, kolonialismu a jiných forem útlaku. Chceme začít tím, že si představíme svět jinak.

Najdete nás v prostorách autonomního sociálního centra Klinika v Praze na Žižkově, v Jeseniově 30.

Náš web: http://blackbooks.451.cz/

Open party

Tímto zveme všechny na otvírací večírek infoshopu Black books, který se bude konat 21. ledna v kavárně na Klinice.

Začne se v 17.00 veganskou večeří, bude pokračovat přednáškami „Reflexe squatingu a sociálních bojů na Balkáně a dále“ a „Zevrubně o situaci a případu vězněných anarchistů obviněných z bankovních loupeží“, následovat bude koncert a na něj naváže queer dance party.