Lodnýn: akce na podporu uprchlíků

Anarchisté ze skupiny No Borders (Ne hranicím) uspořádali večer 24. října protestní akci na londýnském nádraží sv. Pankráce, aby upozornili na tíživou situaci uprchlíků. Zhruba sto padesát lidí se pokusilo proniknout na terminál Eurostar, který tvoří konečnou stanici vlakových linek jezdících do Evropy Eurotunelem pod La Manchem.

Požadujeme, aby Británie, USA a EU otevřely hranice pro všechny migranty a uprchlíky. Požadujeme zrušení detenčních center a zastavení všech deportací,“ řekl jeden z účastníků akce.

Proti aktivistům zasahovala policie, která se je snažila vytlačit z nádraží. Demonstranti použili dýmovnice a podlahu polili červenou barvou symbolizující krev uprchlíků, kteří umírají při pokusech dostat se do Británie tunelem pod Lamanšským průlivem.

Jeden muž a jedna žena byli zatčeni. Když policie vyhnala aktivisty z nádraží, vydali se na nedaleké Granary Square, kde v protestu pokračovali.

Už týden před touto akcí proběhla u terminálu Eurostar demonstrace na podporu uprchlíků, které se zúčastnilo na 250 lidí.

Zdroje:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3287917/Battle-St-Pancras-Demonstrators-demanding-relaxation-borders-storm-London-Eurostar-terminal-clash-police-highlight-migrants-struggle.html
http://www.ibtimes.co.uk/no-borders-protesters-clash-police-st-pancras-station-1525549