Anarchistická federace

Solidarita s Klinikou

Krátce před zítřejším akčním Dnem pro Kliniku vyjádřili anarchisté anarchistky svou solidární podporu tomuto projektu autonomního sociálního centra před pracovišti Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM).

Právě tato instituce nechávala chátrat budovu Kliniky a následně se postarala o rychlý konec bohatého programu, který se v ní na konci listopadu díky squaterským aktivistům začal uskutečňovat.

Anarchisté chtěli připomenout, že nejde jen o získání prostoru, kde by se mohly rozvíjet kulturní a sociální aktivity, ale o zpochybnění hegemonní ideologie, která před lidi a společnost staví princip soukromého vlastnictví a jeho nedotknutelnosti. Tento postoj byl vyjádřen heslem transparentu „Když dojdou slova, boj je jediná cesta. Solidarita s Klinikou“, který se objevil před úřadovnami ÚZSVM v Praze, Plzni a Ústí nad Labem. Tento dílčí decentralizovaný projev solidarity byl dalším v řadě. O některých předchozích jsme informovali ZDE, ZDE a ZDE.

Zítra, v sobotu 24. ledna, nás čeká akční Den pro Kliniku, jehož hlavní událostí bude demonstrace v Praze (více ZDE) a množství kulturních, diskusních a osvětových akcí na mnoha místech Prahy, zbytku Česka i na Slovensku (více ZDE nebo ZDE).
 

Praha

Plzeň

Ústí nad Labem

Zdroj:
http://voiceofanarchopacifism.noblogs.org/post/2015/01/23/solidarni-akce/


V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy