Přejeme Vám příjemné prožití Vánoc a úspěšný rok 2007

Sešel se rok s rokem a máme tu znovu konec roku, tentokrát roku 2006. A konec roku si zaslouží určitě malou rekapitulaci za rokem téměř ukončeným a slušelo by se i krátké přání do roku 2007.

Rok 2006 byl pro naší místní skupinu Československé anarchistické federace rokem, jako pro většinu z nás. Mnoho věcí povedlo, něco ale také ne! Jako úspěch považujeme určitě naší výpravu na CzechTek, kde jsme o svých myšlenkách informovali tisíce lidí. Povedeně jsme také navázali na tradici z konce roku 2005 v pořádání rozdávání jídla těm nejpotřebnějším, pod záštitou iniciativy Jídlo místo zbraní. Úspěch skončilo i naše počínání na demonstracích iniciativy "Ne základnám", když jsme si připravili létáky k této záležitosti a účastí zabránili určitému "rudému" monopolu v otázce raketových základen u nás. Především počátek roku 2006 se nesl i ve znamení protivolební kampaně, za několik měsícu jsme rozdali tisíce letáků a rozlepili stovky samolepek a plakátů, přesto je pravdou, že kampaň mohla být ješte mnohem větší, ale co nebylo tentokrát, může být příště! Se střídavými výsledky jsme se zapojovali i do antifašistických aktivit. K součtu aktivit je nutno připočíst např. i počátek naší vydavatelský činnosti, nebo účast na mnoha kocertech po celém regionu. Rok 2006 nám hlavně ukázal to pozitivní, že při snaze o rozvoj anarchistických myšlenek je posun znát. Minulé roky znamenali pro ČSAF spíše stagnaci, tento rok znamenal pro ČSAF určité zlepšení stavu organizace.

Vánoce jsou poslední dobou vnímány jako svátky konzumu. Kapitalistický konzum rok za rokem roste do závratných velikostí. Z toho pak plyne jen neustálý stres a schon! Proto Vám přejeme, aby jste tyto Vánoce prožili v klidu a v pohodě, mezi lidmi, které máte rádi. Není důležité, jestli "pod stromkem" najdete nový automobil, ponožky a nebo vůbec nic. Jestli budete dodržovat křesťanské zvyky, nebo prožijete dny Vánoc, jako každé jiné. Nejdůližitější je žít každý den v roce v klidu, mít kam se po práci vrátit, vrátit se za lidmi, které máte rádi!

Do roku 2007 a let další Vám pak přeje mnoho sil k zničení zrůdného kapitalismu a do boje za svobodu a spravedlnost, mnoho štěstí, zdravý a úspěchů!

Kolektiv Československé anarchistické fedrace!