Aktuálně: 10 000 zemědělců protestuje v Praze proti EU

cca 10:00

Desetitisícový dav zemědělských odborářů protestuje proti podmínkám vstupu do EU v Praze. Protest začal u Ministerstva zemědělství, kde byla složena kupa hnoje, brambor a obilí, načež byla budova zaházena vejci, mluvčí ministerstva to označil za ničení majetku. Zemědělci se poté vydali na Václavské náměstí, cestou zablokovali magistrálu. Grossova policie, která ústy svého šéfa byla během summitu NATO zabránit jakémukoliv ničení majetku, nezasahuje. Že by se bála úderu cepu:-)?

13:54

Poté, co zemědělci prošli zakázaným průvodem na Václevské náměstí, pokračoval tam jejich program. Později byla demonstrace ukončena.

Bohužel naše informace čerpají pouze z mainstreamových deníků a jejich online zpravodajství, pořádající odborový svaz doposud aktuální informace o akci na svém webu nemá.

15:45

Demonstrace j již minulostí, podle informací od našich "zvědů" na místě zbyly jen hromady slámy, brmbor a jiných zemědělských atributů. Počet lidí odhadnut na o něco menší, než prve zmiňovaných 10 000. Centrum města je údajně dopravně ochromeno, nejezdí tramvaje. To ale není dílem zemědělců, nýbrž technických problémů, konkrétně požáru elektrorozvodny.