Anarchistická federace

Píšou jinde : Německá policie způsobila protestujícím v Dannenrodském lese vážná zranění

Toto je kopie článku uveřejněného na a2larm.cz.
Postrádá obrázky, formátování a zejména mohla být mezičasem aktualizována. Pokud možno, přečtěte si jej z originálního zdroje, prosím:
https://a2larm.cz/2020/11/nemecka-policie-zpusobila-protestujicim-v-dannenrodskem-lese-vazna-zraneni/

V neděli byla během protestů proti výstavbě dálnice na území Dannenrodského lesa v Hesensku byla zraněna jedna žena. K dalšímu ublížení na zdraví došlo v pondělí odpoledne.

Při nedělním policejním zásahu proti demonstrantům v Dannenrodském lese v německém Hesensku byla vážně zraněna aktivistka, která spadla zhruba z pětimetrové výšky poté, co policisté přeřízli lana vedoucí k jednomu z tripodů (konstrukce o třech dřevěných nohách), na němž byla zavěšena. Informovalo o tom sdružení Wald Statt Asphalt (Les namísto asfaltu). Policii vytýká záměrné ublížení na zdraví. Zprvu policie popírala, že by nehodu zapříčinila, později připustila chybu. Státní zastupitelství nyní zahájilo řízení kvůli podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti. Aktivistka je mimo ohrožení života.

V pondělí odpoledne však došlo k dalšímu zranění, když zaměstnanci lesa pokáceli přes veškerá upozornění stromy, na nichž byl zavěšen protestující. Jeho zdravotní stav je dosud neznámý. Dřevorubci nadále pokračují v kácení v blízkosti tripodů a domků vybudovaných na stromech. Wald Statt Asphalt v tiskové zprávě obviňuje policii ze systematické šikany a z ohrožování životů aktivistů.

Protestující obsadili Dannenrodský les již v říjnu 2019, od té doby jej brání. Na území tři sta let starého lesa v Hesensku se plánuje výstavba dálnice A49, která by měla začít v září roku 2021. Kvůli výstavbě má dojít k vykácení 27 hektarů lesa. Spolek požaduje okamžité ukončení prací a zastavení stavby dálnice. Více informací o situaci z pohledu blokující aktivistky najdete v rozhovoru, který publikoval Deník Referendum.

Verze pro tisk 18.11.2020 a2larm.cz

Píšou jinde

Odkazy