Anarchistická federace

Resistance Support Club

S potěšením představujeme další projekt na podporu ukrajinských antiautoritářů*ek.

leták

Jsme kolektiv umělců a aktivistů, který vznikl jako iniciativa na podporu obrany ukrajinského obyvatelstva. Náš cíl je podpořit ochranu nejen antiautoritářského dobrovolnictva na frontě, ale i civilního obyvatelstva a zvířat žijících v ohrožených oblastech.

Resistance Support Club je organizace založená aktivistkami*aktivisty a umělkyněmi*umělci. Činnost spolku je výhradně dobrovolnická, práce členstva není odměňovaná mzdou a veškerý výtěžek beneficí a výše darů putuje na přímou pomoc. V prvé řadě je to pomoc ukrajinským antiautoritářským jednotkám a jednotlivcům. V druhé se chystáme ohlašovat a realizovat jednotlivé akce na podporu dalších skupin na levicovém politickém spektru nebo civilních iniciativ občanského aktivismu v přifrontových oblastech. (Aktuálně umělecká benefice FAVU VUT a benefiční koncert v KC Sibiř na ochranné protidronové prostředky ve spolupráci s ukrajinskými Kolektivy solidarity).

Spolupráce a vzájemná pomoc

Naše činnost chce být pomocnou rukou ukrajinským neziskovým organizacím, které bezprostředně pomáhají v regionech zasažených nevyprovokovanou agresí. Část prostředků proto může putovat přímo na účely a sbírky organizací, které dokážou reagovat na urgentní požadavky bezprostředně, efektivně a včas.

Solidarita

Naším hlavním cílem je přímá podpora antiautoritářského tábora ukrajinské obrany. Jmenovitě levicových a anarchistických aktivistů, kteří se rozhodli účastnit ozbrojeného odporu proti agresivnímu imperialismu ruské federace. Tyto jednotlivce podporujeme, aby dokázali zajišťovat ochranu životů civilního obyvatelstva. Územní ztráty znamenají pro místní život v okupaci cizího autoritářského režimu jmenovitě represe, systematické sexuální násilí, mučení a násilné smrti. Ty se nejrazantněji dotýkají ohrožených a marginalizovaných skupin obyvatel – LGBTQ+, drogově závislí, lidé bez domova.

Edukace

Součástí našich aktivit je edukační činnost, kterou budeme rozvíjet formou přednášek, publikováním textů v médiích a promítáními. Naším cílem je také prohlubovat znalosti a bořit dogmata spojená s radikálním pacifismem. Konstruktivní pacifismus vnímáme jako ten, který je skeptický vůči militarismu a nabourává proválečné narativy, vnímá oběti agrese jako subjekty se svobodnou vůlí k sebeobraně a neomezuje vytváření podmínek udržitelného míru. Chceme podporovat ukrajinskou kulturu, proto plánujeme filmová promítání, aukce a benefiční koncerty. Pokud byste s námi chtěli spolupracovat, neváhejte se ozvat na mail[a]resistence[.]support.


Píšou jinde

Odkazy