Anarchistická federace

Řecko: anarchisté vs. policie

Anarchisté hájili čtvrť Exarchii před protianarchistickým policejním mítinkem.

Známá anarchistická čtvrť Exarchia v centru Athén je dnes už s jistou samozřejmostí popisovaná jako samosprávné území mimo kontrolu státu. Momentálně jsou zde v provozu především plně funkční squaty pro migranty.

Obyvatelé čtvrti musí samozřejmě čelit ochráncům kapitalistického pořádku, tak jako 29. června, kdy bránili svou čtvrť molotovy a kamením.

Policejní svaz si totiž naplánoval, že v Exarchii uspořádá mítink, aby vyjádřil nespokojenost s útoky anarchistů na policajty. Anarchisté upozornili, že v takovém případě uspořádají protiakci v sousední čtvrti Kolonaki. Po týdnu úřady zakázaly všechny akce v Exarchii i v Kolonaki, které by se měly konat 29. června mezi šestou ranní a půlnocí.

Anarchisté a další antiautoritáři se přes tento zákaz postavili pořádkové policii rozmístěné kolem Polytechnické univerzity. Během noci tak policie vypotřebovala desítky kanystrů slzného plynu, kterým oblast zamořila, a zábleskových granátů. Podle oficiálních zpráv byli dva policajti zraněni a nikdo nebyl zatčen.

 

 

Zdroj:

http://www.unicornriot.ninja/?p=16693%C3%82%C2%A0


Verze pro tisk 8.7.2017 Zahraniční sekretariát AF

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

Punx against Putin

28. 5. 2024, Praha

Benefice pro Solidarity Collectives …(více)