Anarchistická federace

Nové benefiční CD Sounds of Anti-Fenix

Anarchistická federace ve spolupráci s Chyba records vydala novou benefiční kompilaci.

Právě vyšlo nové benefiční CD Sounds of Anti-Fenix. Anarchistická federace a Chyba records oslovily třináctku interpretů, kteří na kompilaci poskytli skladby různých žánrů. Na CD si můžete poslechnout songy od Morrow nebo Gattacy přes Potmě až po Hledání či Brennu Sahatjian.

Všechny spojuje to, že jim není lhostejný osud vězněných a stíhaných anarchistů, které podporuje skupina Antifénix. Přímo na tu totiž půjde výtěžek z prodeje tohoto alba. Více o kauze Fénix a o osudech vězněných nebo stíhaných anarchistů se můžete dozvědět na webových stránkách Antifénixu.

Antifénix sbírá peníze především na právníky nebo na podporu vězněným (třeba na veganskou stravu, věci denní potřeby jako oblečení nebo známky a psací potřeby). Peněz bude potřeba ještě hodně, případ „prvních českých teroristů“, jak obviněné anarchisty a anarchistky označují média, stále není u konce a ke konci se ani zdaleka neblíží. Již proběhlo první soudní stání (na našem webu vyšla povídka inspirovaná soudem, reporty najdete také na webu Antifénix), kde ale k žádnému posunu nedošlo.

Další soud bude probíhat už příští týden, od 2. do 6. října. Uvidíme, jak se soudkyně a přísedící soudci, kteří minule rozhodli o prodloužení vazby Martina I., popasují s rozhodnutím Ústavního soudu, že je Martinova vazba neopodstatněná a že by v ní neměl být nadále držen. Kromě výpovědí tajných policejních agentů bude hrát důležitou roli i reakce Ústavního soudu na Martinovu stížnost poukazující na roli policejních agentů v celém případu: „Pokud by se prokázalo, že stěžovatel se stal obětí policejní provokace, tak jej odsoudit nelze, neboť takové odsouzení by bylo hluboce urážející pro běžný pojem spravedlnosti.“ (komentář k rozhodnutí Ústavního soudu ZDE)

CD budou k sehnání na obvyklých distribučních místech, někteří hudebníci a hudebnice je budou mít ve svých distrech. CD si můžete poslechnout nebo v elektronické podobě stáhnout i z bandcamp profilu labelu Chyba records, kde můžete také přispět na Antifénix. Minimální cena CD je 50 Kč.


Verze pro tisk 25.9.2016 27.9.2016 AF

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy