Anarchistická federace

Liberec: UPRIGHT

Info o úspěšném prvním ročníku turnaje proti rasismu

V sobotu 10. září 2016 se pod hlavičkou Good Night White Pride (GNWP) v Liberci uskutečnil první ročník antirasistického turnaje bojových umění s jednoduchým, ale jasným názvem UPRIGHT. Své síly a dovednosti s ostatními změřili bojovníci z Čech, Moravy, Polska, Slovenska a Běloruska. V ringu obklopeném vlajkami zúčastněných kolektivů, kterým vévodilo logo GNWP, se zápasilo v disciplínách box, K-1 a grappling. Bojovníci, povzbuzovaní početným a hlasitým publikem, předvedli kvalitní výkony. Zápasy, komentované vtipným moderátorem, byly tvrdé, ale plně v duchu fair play. Volné chvilky mezi zápasy vyplňoval hudbou místní DJ. K dispozici bylo chutné veganské občerstvení v podobě obložených baget, grilované zeleniny či burgerů. Turnaj proběhl v přátelské atmosféře otevřené všem bez ohledu na barvu kůže, pohlaví či vyznání.

Po skončení zápasů uspořádala organizační platforma Libereds mobilizační přednášku na demonstrace v Drážďanech proti oslavám tzv. Dnu německé jednoty (více v překladu Iniciativy Ne rasismu!: https://nerasismu.noblogs.org/solidarita-bez-hranic-nacionalismus-neni-alternativa/).

Toto téma prezentovali němečtí antifašisté z radikálně levicové aliance „Solidarita bez hranic: Nacionalismus není alternativa“. Diskutovalo se o způsobech, jakými lze přenést mezinárodní solidaritu proti posilujícímu nacionalismu či o tom, jak oslovit neprivilegované obyvatele antifašistickými myšlenkami.

Více o organizátorech najdete ZDE.

 


V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy