Anarchistická federace

Mezinárodní výzva #NUITDEBOUT

7. května přijeďte do Paříže na náměstí Republiky a 15. května se zapojte do globálních protestů.

Připojujeme se k šíření výzvy francouzského hnutí Nuit Debout:

Vyzýváme lidová hnutí celého světa, aby se mobilizovala na událost za spravedlnost a skutečnou demokracii, která se koná 15. května 2016 (#GLOBALDEBOUT). Zveme vás, abyste přijeli do Paříže na Mezinárodní setkání hnutí, které se uskuteční na náměstí Republiky 7. a 8. května.

Dne 15. dubna (#46. března) uplynuly pouhé dva týdny od chvíle, kdy se v Paříži mobilizoval jeden milion lidí a hnutí Nuit Debout stále roste. V mnoha francouzských i zahraničních městech je #Nuitdebout světlem v temnotě, svědčí o našich nadějích, snech a společných povstáních. Všichni, kteří zabrali náměstí v minulosti, a všichni, kteří si je berou zpět NYNÍ, dobře vědí: Něco se děje.

Boj za lepší svět je globální a nemá hranice, vytvořme společně Globální jaro odporu! Přidejte se k nám sedmého a osmého května v Paříži na náměstí Republiky, abychom spolu diskutovali, sdíleli zkušenosti a začali dohromady vytvářet společná řešení. Budeme zde plánovat strategie a připravovat se na mezinárodní akci 15. května (#76. března). V ten den se společně po celém světě zmobilizujeme, budeme okupovat a provádět přímé akce.

První záměr Nuit Debout je vytvořit prostor pro „sbližování bojů“. Doufáme, že toto sbližování překročí hranice Francie a rozšíří se po celém světě; od hnutí bojujících proti nezaměstnanosti, proti diktátu finančních trhů, ničení životního prostředí, proti válce a nepřijatelné nerovnosti.

Odpovědí na systém, který je založen na soupeření a individualismu, je nám solidarita, participační demokracie a kolektivní akce. Naše odlišnosti nejsou důvodem rozdělení, nýbrž jsou zdrojem naší síly, neboť se tak v našich bojích vzájemně doplňujeme. Současný ekonomický systém nás ani nevyslyší, ani nereprezentuje.

Společně si vezmeme nazpět veřejný prostor a politiku, politika je totiž věcí nás všech. Nyní není vhodná chvíle na ústup, ale na spojení se pro dosažení změny.

Je nás 99 % a jsme zde, abychom odmítli finanční a politická pravidla jednoho procenta a jejich světa. Jsme zde, abychom si vzali nazpět svá města, naše pracoviště a naše životy.

Sejděme se 7. a 8. května na náměstí Republiky v Paříži!

V den globálních akcí 15. května společně povstaneme.

#NuitDebout!
#GlobalDebout!

 

Zdroj:

https://www.facebook.com/events/254751298208004/


Verze pro tisk 22.4.2016 Zahraniční sekretariát AF

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy