Anarchistická federace

Benefit na Iniciativu Hlavák přemístěn

Po policejní intervenci došlo ke změně místa koncertu, jehož výtěžek je určen na pomoc lidem prchajícím před válkami.

leták

V Hradci Králové se měl konat benefiční koncert na podporu iniciativy, jejíž zdola organizovaná dobrovolná činnost pomohla desítkám zoufalých lidí na útěku za lepším životem. Za životem bez válek a násilí, na který má právo každý z nás.

Koncert byl zrušen majitelem objektu Pilnáčkovy továrny. Důvodem bylo absurdní zastrašování ze strany Policie ČR. Majitel objektu organizátorům vzkázal, že si nepřeje, aby prostory Pilnáčkovy továrny nadále navštěvovali anarchisté, antifašisté či prostě levicově smýšlející osoby. Aktivitu PČR vnímáme v kontextu celospolečenského dění, kdy trend fašizace společnosti již není zdaleka jen pouhým latentním procesem, nýbrž zcela reálnou a posilující hrozbou. Útoky na sociální centrum Klinika (jak fyzické, tak systémové), fašistická a xenofobní rétorika namířená vůči migrantům (jak ze strany rasistické spodiny, tak i části politické reprezentace), vykonstruované politické procesy proti příslušníkům anarchistického hnutí v rámci policejní akce Fénix, či fyzické útoky rasistických chuligánů na domnělé příslušníky odlišných kultur jsou toho více než zřejmým důkazem.

V době, kdy se v Hradci Králové chystá již třetí koncert nácků z Ortelu, v Pardubicích fašisté útočí na rodinné centrum Kašpárek, v médiích se zkrachovalé „celebrity“, politici a další lůza zprava i zleva předhání ve výrocích, kdo všechno by měl být vyhoštěn, jak střílet do rodin hledajících azyl či kolik preventivně potopit člunů s dětmi na palubě, v této době nemá Policie ČR na práci nic jiného než strašit tím, že jsou tu extremisté. Má jimi být skupina lidí, která sahá k tak radikálním a nebezpečným prostředkům, jako je pořádání benefičních koncertů, jejichž výtěžek putuje na přímou podporu lidí bez domova či těch, kteří ze svých válkou zničených domovů prchají.

Benefiční koncert, který se nemůže konat v Hradci Králové, byl tedy přemístěn a proběhne 29. 4. v alternativním prostoru ZK Sokol v Pardubicích – Rosicích nad Labem od 20 hodin.
Zahrají kapely Láje (stoner heavy metal), Potmě (rap), Locura (power violence), Stolen Lives (thrash) a Komplex viny (hardcore punk).

Refugees welcome!


V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy