Anarchistická federace

Solidarita s vězněnými anarchisty

V rámci kampaně International Week of Solidarity with Anarchist Prisoners 2015 se 25. srpna konala kulturně-benefiční akce na východě Čech.

leták

Jako jedni z mála si anarchisté na východě připomněli mezinárodní týden anarchistických vězňů (pořádaný na konci srpna). Ačkoli je momentálně toto téma v hnutí víc než aktuální, oproti loňskému roku se toho moc nekonalo. A tak z popela nevstal jen Fenix, ale i AF-Východ, která se po několika měsících probrala z letargie. Akce, která se proběhla v úterý 25. srpna, sloužila také jako benefice na shromáždění prostředků pro právníky, kteří zastupují naše kamarády ve vazbě. Osnova byla jasná: něco na koukání a něco k tanci a poslechu.

Ohledně tématu filmu nebylo pochyb, ale co se týče konkrétní podoby, svedly se krátké debaty k technické přípravě (titulky apod.) Proto to jedna z členek vyřešila návrhem promítnout něco z domácí produkce. O kapele bylo jasno od začátku. Od velkohubých plánů jsme přešli k vylepování plakátů, kapela slíbila, že přijede fakt brzo, a také jediný pravidelný návštěvník těchto akcí se vyjádřil, že mu to snad vyjde a přijde. Mohli jsme jít v klidu spát. Ono by ani nevadilo, že ten, kdo má vždycky nejvíc keců o včasném příchodu do klubu, přišel jako poslední, kdyby u sebe neměl notebook. Blbec! Hold život anarchisty nejsou jen debaty nad pivem a demo, ale i ten rodinný život.

Promítlo se video o kauze Fénix, následovala projekce filmu Konec agenta č. 312 na motivy povídky Jaroslava Haška, který vyloudil nejeden úsměv na tvářích přítomných návštěvníků (a že se jich sešlo fakt hodně, možná až patnáct). Po skončení vystoupila, již dalo by se říci domácí hardcore kapela Morrow. Zpěvák neponechal outfit náhodě a v tričku ABC vyzval přítomné, ať po skončení hoděj taky nějakou kačku do kasičky. To jim po skončení zopakoval i ten pozdní příchozí organizátor a možná to dohromady mělo váhu, jelikož se podařilo vybrat na zdejší poměry celkem dost peněz. Ty jsme předali poslovi a mohli se s klidným svědomím pustit do bujaré oslavy úspěšné akce. Naplánovalo se toho při ní celkem dost, tak uvidíme, jak dlouho bude AF-Východ opět hořet.


Píšou jinde

Odkazy