Anarchistická federace

Veganský raut No.4

V sobotu 15. listopadu proběhl v poděbradském Boss Baru již čtvrtý veganský raut spojený s benefičním koncertem hardcore-punk-crustových kapel.

Čtvrtý raut se opravdu vydařil. Účastníci se začali scházet kolem šesté hodiny večerní a mnoho z nich s sebou přineslo nějakou veganskou dobrotu, kterou nechali napospas mlsným veganům i neveganům, kterých se tu v příjemné atmosféře sešlo několik desítek. K ochutnání tu byly veganské dorty, burgery, sušenky, pomazánky, polévky a mnoho dalšího zdravého a chutného jídla uvařeného bez živočišných surovin.

Na místě byly kromě jídla k rozebrání také letáky o veganství a o krutém zacházení se zvířaty ve velkochovech, které nám připomínaly, že jsme se sešli nejen kvůli jídlu, ale také díky stejnému pohledu na otázku, zda má člověk právo zabíjet a věznit zvířata v zájmu své obživy, když to dělat nemusí.

Po rautu následoval v příjemné atmosféře koncert kapel Fasteratu a Slavery (Komplex Viny nakonec tofužel z organizačních důvodu nevystoupil). Téměř do jedenácti večer byl na místě k dispozici také improvizovaný distrostánek ČSAF - Střední Čechy, obtěžkaný Existencemi, Klíčením, zpravodajem Zdola a řadou brožur.

Čtvrtý VegeRaut byl jednoznačně úspěšný a už se těšíme na pátý, který na sebe jistě nenechá dlouho čekat. Za zmínku ještě stojí, že se vydělalo velmi pěkných 3000 korun, které byly využity na podporu poděbradského psího útulku.

raut

raut

raut
Verze pro tisk 21.11.2014 ČSAF - Střední Čechy

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy