Anarchistická federace

3. poděbradský vegan raut

V sobotu 8. února proběhl v poděbradském Boss baru třetí ročník vegan rautu, na kterém se sešlo zhruba šedesát návštěvníků.

Nabídka jídel, které sami donesli, byla opravdu pestrá. Nechyběly sladké koláče, placky, muffiny, ale ani slané druhy bramboráku na různé způsoby a třeba veganská tlačenka a zeleninový kuskus. Také bylo možné ochutnat různé druhy zavařené zeleniny a ovoce. U každého jídla byl vždy přiložen recept na jeho přípravu.

Program pokračoval přednáškou s následnou diskuzí na téma „Veganské děti v neveganském světě“. Přednášející seznámila posluchače s okolnostmi, které mohou nastat při veganské výchově dětí během stravování ve školkách a školách, a těžkostmi, které mohou doprovázet například odmítnutí očkování.

Poté již na pódium v Boss baru nastoupily kapely a začala volná zábava.

Je třeba zdůraznit, že akce byla benefiční, a to pro záchranou stanici v Pátku, která se stará nejen o opuštěná, ale hlavě o nemocná či jinak postižená zvířata. K dispozici byl informační panel, kde byly dostupné informace o fungování stanice.

Celá akce proběhla na výtečnou. Došlo k navázání vzájemných kontaktů a jejich prohloubení. Organizátoři všem zúčastněným děkují a těší se na ně během příštího ročníku.

Go vegan!

raut

raut

raut
Verze pro tisk 12.2.2014 ČSAF-Střed

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

11. Anarchistický festival knihy

25. - 26. 5. 2024, Praha

publikace / přednášky / workshopy / debaty …(více)