Anarchistická federace

Příběhy vězněných anarchistů

V pátek 17. ledna vyjde benefiční publikace na podporu vězněných běloruských anarchistů.

V prosinci 2010 proběhly mezinárodní akce solidarity se zatčenými běloruskými anarchisty. V procesu, který s nimi pak režim vedl, byli odsouzeni k několikaletým trestům. Odsoudili je za chuligánství a poškozování majetku, čímž jim upřeli statut politických vězňů.

Od té doby si někteří z nich stále ještě odpykávají trest ve věznicích se zostřeným režimem, což mimo jiné znamená právo na pouhých pět návštěv příbuzných nebo přátel ročně.

Kdo jsou věznění běloruští anarchisté, co si o nich myslí jejich rodiny a kamarádi a jaké byly okolnosti tzv. případu běloruských anarchistů, o tom vypráví publikace, připravená Anarchistickým černým křížem Běloruska.

Český překlad brožury Příběhy vězněných anarchistů, vydaný Anarchistickým černým křížem a Nakladatelstvím Československé anarchistické federace, je aktem solidarity s perzekvovanými běloruskými anarchisty.

Brožura (48 stran formátu A6, cena 40 Kč) bude poprvé v distribuci 17. ledna 2014 v Klubu 007 na Strahově na koncertě běloruské streetpunkové kapely Mister X. Výtěžek z prodeje je určen na podporu vězněných běloruských kamarádů.

leták
Verze pro tisk 14.1.2014 Nakladatelství ČSAF

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy